- Ubisoft Forward 2024 - Az összes bejelentés egy helyen
- UbiForward24 - Jön az Anno 117: Pax Romana
- UbiForward24 - Hosszabb játékmenet videón az Assassin's Creed Shadows
- UbiForward24 - Sztori kiegészítőt kap az Avatar: Frontiers of Pandora
- UbiForward24 - Prince of Persia: The Sands of Time Remake csak 2026-ban
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Diablo IV
- Xbox Series X|S
- UbiForward24 - Hosszabb bemutatón a Star Wars: Outlaws
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Ubisoft Forward 2024 - Az összes bejelentés egy helyen
- Call of Duty: Black Ops 6
- PlayStation 5
- UbiForward24 - Hosszabb játékmenet videón az Assassin's Creed Shadows
- Marvel Snap
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ronin s8
senior tag
válasz Professzore #13337 üzenetére
Tipikus. Sajnos nem csak itthon, Olaszországot leszámítva mindenütt. Szokásommá vált, hogy érdekességképp lefotózom a kávékat. Évek alatt egy egész állatkertet gyűjtöttem már össze.
Sajnos a kávékultúra nálunk annyira rossz, hogy nem is szabadna ebből messzemenő következtetéseket levonni az egyéb szolgáltatásokra.[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
Toobee
veterán
válasz Professzore #13383 üzenetére
Erre a kivonatolási időre egyesek ugrani fognak. Megoszlanak a vélemények...
https://barbieripnk.hu/
-
ronin s8
senior tag
válasz Professzore #13383 üzenetére
Szia!
Itt szerintem szemléletbeli különbség van, méghozzá jelentős. Amit írsz, az egy vendéglátós megközelítés (a maga tolerálható szintjén), nálunk Magyarországon a vendéglátós szakmai tudás non plus ultrája.
A pult mögött álló minimálbéren tartott zombik nem fogják összetörni magukat semennyire sem, hogy egy picivel többet hozzanak ki a kávéból, főleg úgy nem, hogy a minimális vakrepülési norma biztosítása érdekében maguk a vendéglősök tiltják meg az alkalmazottaknak, hogy "piszkálják" a darálót és a gépet.
Emígyen ahhoz a helyzethez kezd hasonlítani a kismagyar kávékultúra 99%-a, mint amikor az egyiptomi nép távoli istenként tekintett a fáraóra, és isteni kinyilatkoztatásnak hitt minden jótéteményt, vagy rosszat, ami történt.A világ kissé elhaladt már emellett. Jobb helyeken a daráló átállítása (akár napszakonként, ha kell) alap követelmény. A mennyiségek, a tömörítés variálása pedig nélkülözhetetlen eszközök. Egy ristretto úgy viszonyul egy espresso-hoz, mint egy más típusú kávé: töményebb, koncentráltabb, szemben az általad vázolt "szeletelt" változattal. A Te variációd nem más, mint egy átlagolt beállítás "szeletelése", vagy "megtoldása". Ez a magyar vendéglátásban bevett gyakorlat, de törvényszerűen nem lehet jó, mert ebben végképp nincs benne, hogy "mit kíván a kávé". Ha ehhez még hozzávesszük a 7 grammos espresso legendáját, akkor áll elő az egyiptomi papság helyzete, akik szent kinyilatkoztatásként közölték, ha egy kávé egyáltalán sikerült.
[ Szerkesztve ]
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
ronin s8
senior tag
válasz Professzore #13451 üzenetére
Mindenképpen más lesz a ristretto és az espresso, de a készítés módja ellentétes. Ebben gyökeresen más a véleményünk.
"Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
tariattila
veterán
válasz Professzore #13456 üzenetére
úgy gondolom az elkészült ital 1 perc
a három óráról nem hallottam... (mire is érted Te a 3 órát???)
a 3 perc az az őrölt kávé élettartama...ezt nem én találtam ki... viszont már tapasztaltam
az utóbbi állításod maximálisan igaz... sőt
(az egy percről egy sztori:
Tóth Sándor barátom ha elkészít valakinek egy kávét s közben az illető nagyon el van foglalva mással mintsem fogyasztaná 1 percen belül... szemrebbenés nélkül kiönti és újat készít! ...nem 3! 1 percen belül!)elég megnézni miben változik küllemre is... ízben meg pláne....
[ Szerkesztve ]
-
ronin s8
senior tag
válasz Professzore #13461 üzenetére
Abban mindenképpen egyetértünk, hogy az átlag fogyasztói szint a béka segge alatt van, és ilyen környezetben nincs is visszajelzés a minőségről, tehát lényegében indifferens, melyik iskola szerinti ristretto-t kapja a fogyasztó.
A megoldás valszeg az ágazat (és vele együtt az összes többi) fejlesztése, az üzletben forgó pénzmennyiség növelése. Naívitás elvárni egy alkalmazottól, hogy képezze magát és nyitott legyen a változtatásokra, ha nincs megfizetve..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
tariattila
veterán
válasz Professzore #13461 üzenetére
igazad van a vendéglátós okfejtéssel...
de én nem arról beszélek... nem érdekel
a három perc őrlés után (hullámok számától függetlenül)
szent és sérthetetlen...
nincs 3 óra!az összes magát kávézónak nevező helyről (az egyszerűség kedvéért ) kidobatnám a dózereket!
kizárólag karba őrlést engednék!akinek meg ez derogálna ráíratnám, hogy büfé...
ennyi -
ronin s8
senior tag
válasz Professzore #13467 üzenetére
Az a helyzet, hogy a vendég véleménye nem számít. Ő nem ért hozzá. A személyzetet ki kell képezni, és akkor fényévekre a vendég előtt fog járni.
De abban az esetben sem lesz érdekes a vendég véleménye. Max. a társaságában lévőknek.Ez a "vendég azt mondta" kb. olyan, mintha Ronaldo szabadrúgás előtt felnézne a tribünre, és megkérdezné, melyik sarokba rúghatja a labdát?
Ez az ő dolga, nem a nézőé..."Spongyabob a víz alatt is tud grillezni."
-
verti1
tag
válasz Professzore #50025 üzenetére
írtam privátot
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen