- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Alkoholista nevelde
- Nintendo Switch
- Ubisoft Forward 2024 - Az összes bejelentés egy helyen
- Diablo IV
- UbiForward24 - Jön az Anno 117: Pax Romana
- EAFC 24
- Ilyen lesz a harc a The First Descendantban
- XGS24 - Előzményjáték lesz a Gears of War: E-Day
- Assetto Corsa Competizione
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
egykori
őstag
Sziasztok, van valamilyen véleményetek, ismeretetek erről a Graef Economic EM85 kávéfőzőről?
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Egy hete már érdeklődtem egy kávéfőző kapcsán, ami rozsdamentes acélból van, de most képbe került egy alumíniumból készült. A topikban nem találtam egyértelmű választ, hogy melyik a jobb, így kérdezném, hogy szerintetek ez számít?
Láttam, hogy a Bialettiben is van mindkét anyagból készült kávéfőző. - Nem tudom![ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
válasz tariattila #1014 üzenetére
Na köszi, pontosan emiatt zavarodtam össze, mivel az etalonnak tartott Bialetti kávéfőzők között több alumíniumot látok, mint pl. a Brikka.
Nekünk egy ilyen méretű lenne megfelelő, és igen tisztességes darabnak, de kissé drágának tűnik, ezért nézegettem a Bialetti főzőket, ahol az alumínium kevert meg.Régebben csak alumínium kávéfőzőnk, kuktánk stb. volt, és elijesztettek bennünket ezektől, hogy nagyon káros a szervezetre.
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Sziasztok, kaptam egy karos eszpresszó gépet nejemtől karácsonyra, de megegyeztünk, hogy már most használhatom. Eddig csak kotyogós kávéfőzőnk volt, és az eddig használt Gold, Omnia stb. őrölt kávék abból normálisan kifőttek, de ebből a 15 bar nyomású gépből szinte egy pillanat alatt kijön. Úgy gondolom azért, mert nagyon durva szemcséjű lehet.
Olvasgatva a topikban, egyértelmű lett számomra, hogy apróbb szemcséjű kávé elérésére örlőgépet kellene venni. Egy Graef szintűt vennék, de most ez nem megy. Addig is, amíg sikerül megvenni, jó lenne olyan finoman őrölt kávét használni, ami ezekbe a nagynyomású gépekbe valók.
Milyen márkájú, nevű kávét ajánlanátok? Egy minimum és egy közepes kategóriájút kipróbálnék.Köszönöm, ha segítetek.
-
egykori
őstag
válasz -HajTömeg- #20072 üzenetére
Ariete Minuetto Professional - ez nem tudom, milyen szintet képvisel, de nekem nagyon megtetszett, mert ugyanabból a kávéból sokkal kellemesebb ízű kávét főz, mint a kotyogó, de sajnos gyengébbet is. Ezért szeretnék finoman őrölt kávét venni.
Egyébként, régebben vettem valamilyen bolti kávét, de sajnos egyáltalán nem emlékszem a nevére, az olyan finomra őrölt volt, hogy a kotyogóm majdnem felrobbant, ezért kevernem kellett hozzá más fajtát.
Egy igazi off: megvan még a Ray neked?
-
egykori
őstag
válasz dugesz77 #20078 üzenetére
Hú, egész jókat írtál! Talán az a Lavazza lehetett, de sajna tényleg nem ugrik be melyik volt. A Segafredók közt nincs ilyen apróbbra őrölt fajta.
Mivel két-három hónap múlva tudok darálóra szánni pénzt, lehet, megpróbálom addig a rendelést is.
Kicsit belelkesültem, mert nagy tetszik ez a krémes, habos kávé, ami ebből kijön.hunspikey: köszi a tippet! Van itthon olyan egyszerű daráló, amivel mákot darál időnként feleségem, meg néha porcukrot is csinál vele, de azt olvastam itt valahol a fórumon, hogy elégeti a kávét a kés, ha túl finomra őröl.
Te nem tapasztaltál ilyent?
Ezzel a durva kávéval tiszta pancs a zacc, szerencsére már nem sok van belőle.(HajTömeg: én félév után megváltam tőle, de sajnálom, mikor a barátom kezében látom néha.)
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
válasz vendingo #20083 üzenetére
Én tényleg nem értek ehhez, örülök minden segítő szándékú tanácsnak. Az okosok tapasztalatait szoktam olvasgatni, és a késes darálótól mindig elriasztanak, ezért akarok egy drágább örlőgépbe beruházni. Csak most az ünnepi kiköltekezés miatt halasztani kell, és finomabban őrölt kávét szeretnék használni, inni pár hónapig.
-
egykori
őstag
válasz -HajTömeg- #20085 üzenetére
Nem volt tervben a mákdaráló használata, csak kedves fórumtársunk emlékeztetett erre, és meg is köszöntem neki.
Emlékszem, mennyit szenvedtél vele...
-
egykori
őstag
válasz -HajTömeg- #20090 üzenetére
Oké, nem szeretném, ha ezen összevesznétek. A tudatlanságom az oka, hogy ezt megkérdeztem, de alapból valóban nem gondolkodtam a mákdarálóban, hanem finomabbra őrölt bolti kávéban az átmeneti időre.
Köszi, köszi a segítséget mindenkinek! Írok majd a fejlődésről és a kávédarálóról, ha meglesz.
Jó éjt! (Úgy látszik tényleg gyenge kávét főzök, mert már álmos vagyok.)
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
Bocsi, ha láma kérdést teszek fel, de teljesen kezdő eszpresszós vagyok.
Az normális, ha leállítom a kávé kifolyását, azután még elég sokáig tart a csepegés? Igaz, ez nem Gaggia...
-
egykori
őstag
válasz -HajTömeg- #20336 üzenetére
Köszönöm, megfogadom a tanácsodat. Megnyugtató, hogy nem hibás...
-
egykori
őstag
Érdekes ez a víz kérdés, nemcsak azért, mert az idén húzok be egy újabb x-et, hanem rájöttünk nejemmel, hogy többször csak éppen a víz miatt mentünk a boltba autóval, pedig nagyon kellene a séta...
Ráadásul itt van az új presszógép, ami szintén igényli a normális vizet. A nem régen ajánlott vízszűrő kancsós módszer akkor ajánlott vagy nem ajánlott? -
egykori
őstag
Tisztelt Szakik, baristák,
Kérnék segítséget, tanácsot a szemes kávé helyes tárolására vonatkozólag. Egy hete áttértem az őrölt kávéról a szemes kávéra egy Saeco automata géppel. Az őrölt kávépornál nem sokat foglalkoztam ezzel, mert nagyon messze volt attól, hogy friss kávét igyunk, most legalább az örlés friss. Fél kg kávé elég sokára fogy el, ezért szeretnék tanácsot kérni.
Köszönöm. -
egykori
őstag
válasz soldier2 #44114 üzenetére
Hirtelen jött a váltás, és a Lidlben vettem valami Bellarom nevűt. Árából ítélve, nem valami komoly lehet, de mégis van a kávénak valamilyen eszpresszó feelingje, vagyis már ez is érezhetően jobb. Nem szeretjük az ízesített, a savanyú és a markánsan keserű kávékat, inkább az egyszerű lágyabb jön be. Presszókban, hotelekben már nagyon sok félét ittam, jókat, rosszakat, így keresem az erős, de mégis inkább lágy ízt.
A minap láttam egy 20 dekás Dallmayrt, lehet, hogy benevezek egy zacsira. Ti szoktátok keverni a fajtákat, vagy az rossz ötlet?levytee: Leginkább a hőfokra volnék kíváncsi.
Most még a hőfokot, az örlés finomságát, a mennyiséget trimmelgetem, kezd kielégítő lenni a crema is. Majd belejövünk...
[ Szerkesztve ]
-
egykori
őstag
válasz soldier2 #44116 üzenetére
Hát látszik, hogy még nem tudok jó kávét főzni, mert nem bírtam olyan sokáig fenn maradni mint ti.
Köszönöm a kávéajánlatot, ez mindenképpen fontos, kipróbálom! A kávé kevergetése azért néha jól sikerült még az őrölt kávék idejében. De elismerem, hogy ez csak kontárkodás. Most a lemagasabb beállítható hőfokon főzöm a kávékat és az őrlés finomítása is javthatott, mert ma már feleségem is dicsérgette a művet.
Köszönöm mindenkinek a javaslatokat!
-
egykori
őstag
Azután érdeklődnék, van-e valamilyen ismertető arra nézve, hogy egy adott zacskó szemes kávé mennyire sötétre van pörkölve. Ti miből tudjátok meg, akik profik vagytok e téren, vagy ti is csak akkor, amikor egy ismeretlen fajtát kinyittok?
-
egykori
őstag
Mielőtt valami komolyabb, hozzáértők által is elismert kávékat vásárolnék a jövőben, gondoltam, hogy a Lidlben kapható, egyik legolcsóbb fajtát is kipróbálnám (esetleg viszonyítási alapként):
Ám, ha valaki kóstolta már és leírná a szörnyűséges tapasztalatát, akkor nagyon megköszönném és kihagynám ezt a kísérletet. Azt már megtanultam itt, hogy a negatívumok közé tartozik: Lidlben kapható, túl olcsó (1600Ft/kg), nem baristák által elismert márka, a szemek méretében nagy a szórás...
Köszönöm megértéseteket - egy kezdő automatás vagyok. -
egykori
őstag
Hát ez tetszett: tipikus büfé kávé! Sajnos régebben volt részem a büfé kávékból.
Azért fejlődünk, mert manapság - ha nem itthon iszom kávét - már Segafredo, Lavazza, Illy van terítéken.
De itthon sem akarok visszafejlődni és feleslegesen kísérletezni, ezért hagyatkozom ismereteitekre. Olvastam nem régen a Gimoka Gran Gala Nero kávéról, ezt is tervbe vettem kipróbálni a közeljövőben.Köszönöm az ajánlataitokat - adp, fi:zi'k, csabulaxi -, ki fogom próbálni sorban, de azt hiszem talán elsőként valamilyen arabica-robusta keveréket veszek.
-
egykori
őstag
válasz syler123 #44664 üzenetére
Szia, mi 3 hete vettünk egy ilyen Saecót. Azonnal érezhető volt a pozitív különbség a frissen őrölt illetve a boltban vett őrölt kávé között, amit azelőtt ittunk. Minket a kényelem vezetett az automatához. Az eltelt rövid idő miatt nagy tapasztalat nincs, de minőségi ugrás mindenképpen érezhető. Eddig szépen, rendben működik.
-
egykori
őstag
Üdv!
Van egy Saeco automata gépünk, amibe a jövőben nem tennék vízszűrőt, mert Laica Coffee & Tea Bi-flux vízszűrőt használnánk a vasaláshoz, a gőzölős padlótisztítónkhoz és így a kávéfőzőgéphez is.
Érdeklődöm, ez életképes ötlet vagy a Saeco vízszűrőjét ezzel nem lehet kiváltani?
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Futás, futópályák
- Raspberry Pi
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Skoda, VW, Audi, Seat topik
- Crypto Trade
- Gyere el a 9. BRSZK-ra!
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- Az Xbox Series X|S konzolnak három új verziója jön idén
- Eredeti játékok OFF topik
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen