-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Deadzone41
őstag
Sziasztok!
Mire kell ügyelni használt kávéfőző vásárlásakor? Szemezek egy használt gaggia evolution-al, de semmi tapasztalatom a témában, eddig nespresso-t használtam, és szeretnék "feljebb" lépni.
-
Deadzone41
őstag
válasz t-bali3 #20916 üzenetére
25 000 ért árulják. sajnos nem igazán tudok többet rászánni. ez a classic gondolom használtan is megüti a kb 30 000-es keretemet. a fejleszthetősége miben nyilvánul meg az evo-val szemben?
Megkérdeztem az evo tulajt, elvileg csak gumi tömítést kell benne cserélni. Ez a tömítés valami szabvány, bárhol beszerezhető dolog, vagy valami speciális, típusonként változó?
Egy bizonyára nagyon amatőr kérdés: ezekkel a gépekkel csak dupla presso-t lehet készíteni, vagy van lehetőség simplára is, csak kevesebb kávét kell bele rakni?
-
Deadzone41
őstag
válasz t-bali3 #20920 üzenetére
köszi a sok infót. Igazából annyira nem szeretnék elmerülni a témában, (van már bőven sok hobbim ) csak jó minőségű kávét szeretnék inni reggelente, megfizethető áron. Valszeg beállok majd egy kávé fajtára, nem fogok sokat kísérletezgetni.
ezekről a fogalmakról mint PID, háromállású szelep, meg hasonlók, lehet valahol összefoglalóan olvasni? eléggé homály nekem még az egész.
darálóból is csak egy belépő Graef modell lesz, amit itt többen ajánlottak ahogy visszaolvastam.
-
Deadzone41
őstag
citromsavat ti hol szerzitek be? engem a gyógyszertáros csajszi elküldött azzal a címszóval, hogy alapanyagot nem adhat ki, csak vényre...
-
Deadzone41
őstag
köszi mindenkinek!
háromjáratú szelep nélküli gépeket (gaggia evolution) ha jól olvastam nem lehet vakszűrőzéssel tisztítani. akkor csak kapjam le a felső szűrőt, és zsíroldóval próbáljam meg kézzel kitakarítani a kartömítés körüli területeket? -
Deadzone41
őstag
Gaggia evo-nál akkor fűt a gép, mikor nem világít a lámpa?
Ha lefőztem egy adagot, utána kell várnom (ha igen kb. mennyit) míg egy újabb adagot csapolnék? Esetleg ki kell kapcsolni a gépet két csapolás között?
A vízterítőből kicsit csöpög a víz bekapcsolt állapotban. Aggódjak miatta? Mi szorulhat cserére? Ezen kívül főzés közben kicsit kigyöngyözik, csöpög a víz a fej külső peremén. Ez mire utalhat? Friss kartömítés van benn.
-
Deadzone41
őstag
Nem tud valaki véletlen eladó graef vagy egyéb darálót használtan 25ezerig?
-
Deadzone41
őstag
megjött ma a graef-em, még ismerkedünk. lenne egy két kérdésem. a babtartót töltsem meg rendesen, és darálás után a maradékot öntsem vissza belőle zacsiba? vagy kimért mennyiségű babszemet töltsek a tartóba és daráljam "üresre" a gépet?
a pangó őrleménnyel mit lehet kezdeni a gépben? gondolom mikor darálok, először az előző darálásból a gépben maradt őrleményt köpi ki a gép, ti ezzel mit kezdtek? -
Deadzone41
őstag
válasz Surda- #22373 üzenetére
aha, akkor csak az a különbség, hogy az evo-ban nem lehet szabályozni a nyomás mértékét?
Egyébként szerintetek gaggia evo tulajdonában hogyan érdemes feljebb lépni? tuningolni az evo-t opv-vel, pid-el 3 járatú szeleppel, vagy beruházni inkább egy baby-be vagy classic-ba?
-
Deadzone41
őstag
az normális, ha marad pár szemcse őrölt kávé a kész italban? nem megy az ember szájába, hanem a pohár végén mard ott láthatóan a presszó elfogyasztása után. gaggia gyári dupla szűrő.
-
Deadzone41
őstag
két kérdésem van:
Ha a tej nem elég meleg, ha addig gőzölöm, amíg a kancsó alján bírom tartani a kezem, akkor nem keveri fel eléggé a gőzölő a tejet?Ha a kávét csak frissen főzve szabad fogyasztani, mert egy idő után rákkeltő anyagok szabadulnak fel benne, akkor az összes kávés süti rákkeltő? vagy ez városi legenda?
-
Deadzone41
őstag
Sziasztok!
Próbálta már valaki közületek ezt a tisztítási módszert? Én a kart próbáltam így lezsírtalanítani, de nálam nem vitt le semmi szutykot. Lehet a kis gaggia evó gőzereje hurka ehhez? Pedig szimpatikus lenne nagyon a módszer. Eléggé vakfolt nekem, hogy hogyan lehetne a kartömítés körüli részeket normálisan letakarítani. Zsíroldózni nem merem, mert gondolom eléggé mérgező, és nagyon nehéz maradéktalanul lemosni ilyen nehezen elérhető területről. Vagy van erre valakinek valami tuti módszere?
-
Deadzone41
őstag
-
Deadzone41
őstag
válasz Surda- #25670 üzenetére
gaggia evo. én így raktam fel, nem kellett hozzá szétszedni a gépet, de látom baby-n más az illesztés módja. Ha nem tekerném rá az anyát, nekem is forogna, de akkor ki tudna esni a helyéről. amúgy ez a gőzkar amit itt adtak, a végén nem belső menetes az a szűkítő bizbasz, hanem külső. Emiatt nálam kicsit szelel a szélein, szerintem gyárilag volt a meneten valami tömítés, de ugye mivel le kell róla szedni, hogy a gyári rögzítő anyát eltávolítsd, így az is lejön vele. Mostanra már amúgy nem szelel, gondolom eltömítette a beszáradt tej.
-
Deadzone41
őstag
válasz mester6 #26515 üzenetére
aldiba is kapni ilyen utángyárott kapszulát 70/db-ért. jó nagy szar is, azon kívül, hogy minden második kapszulát tudja csak kilyukasztani a gép, még szét is barmolja a kávéfőző lyukasztó kését vagy mit, állítólag. ez az infó konkrétan az aldiban dolgozó egyik alkalmazottól van
-
Deadzone41
őstag
válasz Geripapa #26884 üzenetére
Szia!
Ha hosszú kávé a cél, akkor egy french press+hario mini mill. Ha tejhab is kell, akkor hozzá még valami pörgettyűs tejhabosító. Ha espresso kávé a cél, akkor arról visszaolvasva a fórumot, és megnézve az első hozzászólást, tudsz tájékozódni, de ez a történet 50-60e forintnál kezdődik (használt géppel), és egyszerre max 2 személy élvezheti a dolgot. Ha sok embert kell kiszolgálni akkor kapszula vagy ipari gép kell
Az ilyen szarvasi és társai, presszónak csúfolt gépekből kifolyt levet szerintem maximum koffein függőség csillapítására lehet használni, de hogy élvezeti értéke nincs, az tuti.[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
Jézuska megajándékozott egy utazós kávés szettel egy hario mini mill és egy aeropress személyében. Most ismerkedek a hosszú/filter kávék világával és nagyon tetszik a dolog. Szerintem ha valaki kis pénzből akar tovább lépni a kotyogós, a szarvasi és az instant kávék világából, akkor egy ilyen szett nagyságrendekkel jobb alternatíva a kapszulás csodáknál, miközben az eszköz költsége kb azonos, ha a kávé költségét is beleszámoljuk akkor meg egyértelmű hova dől a mérleg. Mi elég sokat utazunk és nagy kínom volt, hogy kávéfüggő lévén mit igyak ilyenkor, és végre itt a megoldás. Boldogság
-
Deadzone41
őstag
nincs valami táblázat arról, hogy x mennyiségű forró víz mennyi idő alatt hűl x fokra szobahőmérsékleten? sajnos még nem sikerült hőmérőt beszereznem.
-
Deadzone41
őstag
kipróbáltam ezt a módszert aeropressel, és nagyon korrekt eredményt adott. ízre egész espresso szerű lett, bár cremát nem sikerült kifacsarnom, igaz nem frissen pörkölt kávéval dolgoztam.
-
Deadzone41
őstag
válasz soldier2 #33551 üzenetére
egyszer kísérleteztem sima kotyesszal, nekem nem jött be, vagy csak béna voltam, nem tudom. az a baj szerintem, hogy nehéz nem megégetni a kávét vele. viszont ezzel az aeropress-es módszerrel olyan hőfokú vizet raksz bele amilyet akarsz. nyilván nem lesz meg a megfelelő és egyenletes nyomás, esni fog a hőmérséklet, stb, de nekem ízlett a kész ital.
-
Deadzone41
őstag
Ezek a módszerek nem a high-end koffi mágusoknak valók, viszont halandóknak hordozhatósnak, espresso alapú tejes italokhoz teljesen ok szerintem. A hosszú kávékba nem való tej, viszont egy ilyen aeropress-es rövidkávé tök jól működik latte-nak pl. Real espresso címke tényleg ferdít picit, viszont ha espressonak nevezheti az a kismillió pocsék kávét adót vendéglátó hely a felszolgált fekete levest, akkor had legyen már ez is az.
Másodkézből beszereztem egy ikeás maghőmérőt, viszont van egy olyan gondom vele, hogy 130fok fölött nem hajlandó mérni, azt írja Hi. A riasztó hőfokát se engedi 130 fölé állítani. Viszont leszedtem a használatiját és ott meg 250fok szerepel maximumként. Van itt valaki akinek ilyen hőmérője van? És tud ebben segíteni?
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
Érdekelne, hogy a komolyabb kávézókban, ahol minimum kétféle kávéból készítenek presszó alapú italokat, hogyan oldják meg a vízhőmérséklet kérdését? Belövik a gépet egy aranyközépútra és azzal csapolnak mindent?
-
Deadzone41
őstag
válasz nemethsza #34014 üzenetére
Egy kis kiegészítés, általában 5g kávé van a kapszulásokban, ami 1 kg-ra vetítve 70ft-al számolva: 14 000Ft Ha egy eredeti nesspresso-s kapszulaárral számolunk ami minimum 110Ft/db, ez kilónként: 22 000Ft. Ilyen árért már Casino Mocca szintű kávékat is szürcsölhetünk, Igaz egy rendes kávé nem készül el 5 grammból
Más: Az AVX-en és a Kávékalmáron kívül tudtok nyers kávét árusító boltot?
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
kimérte már valaki a víztartályba helyezhető vízlágyító patronok hány keménység értékkel tudják lágyítani a beletöltött vizet?
-
Deadzone41
őstag
válasz Kávé Kálmán #34194 üzenetére
kipróbáltam a módszert, működik! Eddig mikor próbáltam az annyit teszek a darálóba, amennyi őrleményt akarok módszert, mindig kb 3grammal kevesebb jött ki. Most kisepertem a darálót, hogy ne maradjon benne semmi, kimértem 17g kávét, 3 vízcsepp, összeráz, darál, és a végén 18g őrleményt kaptam Persze ez vicces, de valszeg tökéletesen nem tudtam kiseperni, és a mérlegem se valami csoda, tizedgrammpontos.
ui.: graef cm702 daráló
graef cm702
bl4ze: hát én úgy oldottam meg gyorsba, hogy bevizeztem a kezem, majd az ujjam végéről cseppentettem. Ami még eszembe jutott, mi van ha csak berakod pohárba, és beleheled? vagy spricnivel fújsz rá egyet.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
Eladó egy Gaggia Evolution, szép és jó állapotban
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz fragola.6035 #34349 üzenetére
Szerintem a hangszigetelés nem fog működni, ahhoz nagyon vastag anyag kéne, hogy mélyebb frekiket is csillapítson. Nem értek hozzá, de mi van, ha nehezítesz a házon, vagy valami gumi felfüggesztést nem lehet valahova bepakolni oda ahol csörög?
-
Deadzone41
őstag
válasz fragola.6035 #34367 üzenetére
izgalmas lenne egy mérés nyomás szimulációval, karban mérve
-
Deadzone41
őstag
válasz Illesvik #34651 üzenetére
Inkább egy vízlágyító készüléket vegyél, vagy olcsóbb megoldásként akvarisztikás szűrő és gyanta segítségével csinálj 0nk-s vizet, és azt keményítsd vissza 5-6ra. Az ilyen víztartályba helyezhető patronoknál fogalmad nincs milyen vizet csinál, ér-e egyáltalán valamit.
A gyantának ha jól tudom kiszáradnia nem szabad, jól zárd le.
[ Szerkesztve ]
-
Deadzone41
őstag
válasz Daffni2 #34654 üzenetére
A konyha sóval regenerálható gyanták nem csökkentik a víz só tartalmát, csak lecserélik a keménységért felelős anyagokat, szemben a kevert ágyas gyantával.
Visszasózni azért nem árt, mert nem biztos hogy finom a 0ás víz, és ha jól tudom a ph-ja se túl stabil, ezért nem biztos hogy jót tesz az alkatrészeknek.
-
Deadzone41
őstag
Ezen töprengtetek már? Aggódás van, hogy a fejből kijövő víz hője adott esetben 2fokot esik, pedig ha azt vesszük, hogy a kávé pogácsa azt mennyire lehűti, (és a kettő hője együttesen számít a kioldódásban) mindjárt kevésbé tűnik relevánsnak a probléma. Pláne ha hozzávesszük, hogy a kávé és víz együttesének hőmérséklete a csapolás alatt mindenképp nőni fog, ahogy egyre több forró víz adja át a langyos kávénak az energiát.
Szerintetek? -
Deadzone41
őstag
válasz Đ1G1Ŧ4ŁNØM4Đ #35229 üzenetére
Akvarista boltban kapni ph tesztet (neptun), mérd ki.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Zero 9 (Techlife X6) elektromos roller (35km táv, 45km/h sebesség)
- XL vázas, újszerű Cannondale Kineto Men pedelec e-bike 170-190 cm/140 kg-ig (beszámítás)
- Stabil MoBalux fürdőkád belépő
- Wenko Secure kádbelépő kapaszkodó fehér
- DJI AVATA Pro-View Combo (DJI goggles 2) +Fly more Combo FMC +Motion Controller +RC2 +koffer
- KERESEK Xioami Electric Scooter 4 Ultra
- New Balance FuelCell Rebel v2 futócipő - EU méret: 46,5 - Új
- ÚJ brutális elektromos roller BOYUEDA S3-11 - 5600 watt, számla
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen