- EA Sports WRC '23
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- XGS24 - Jövőre érkezik az új Fable
- Diablo IV
- XGS24 - Gameplay előzetesen a S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Call of Duty: Black Ops 6
- Bestbuy játékok
- XGS24 - Befutott az Assassin's Creed Shadows legújabb előzetese
- XGS24 - Bemutatkozott a DOOM - The Dark Ages
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
hunspikey
őstag
Sziasztok!
Első postom itt- kérdésem van- mert nem tudok dönteni.
Jövő héten veszek egy Rocket Giotto Plus V3 - PID-es kávéfőzőt - ez nagyon tetszik és szerintem nekem elég lesz - nem akartam folyamatos pumpásat meg két boilerest - azt nem hiszem, hogy kiérezném a végeredmény ízén.
Viszont kávédaráló ügyben döntésképtelen vagyok.
Vívok magamban, hogy érdemes-e venni egy mahlerkönig-et pl Vario, vagy Precision - vagy ez még nem elég jó menni kell feljebb. Mazzer - stb.
A darálóra max 200-at tudok szánni most - ennyiből valahogy meg kéne oldani.
Kérek szépen segítséget - tanácsot.
Cél: az ultimate espresso, illetve ristretto
Köszi!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
-
hunspikey
őstag
válasz simi.esp.28 #19177 üzenetére
Bocs én nem ismerem ezeket a bunkókat - le lehet írni, vagy hogy kell elkerülni - épp őrlőt vennék, nehogy tőlük vegyem csak azért...
Köszi!
Valaki tud esetleg bármit a Quamar M80E-ről - jó cucc? Nekem nagyon tetszik és erősen gondolkodom rajta, mivel nagyobb kés dolgozik benne mint a Mazzerben és még jobban is néz ki - plusz erősebb a motorja - illetve van darált adag számláló, plusz három adag program is. Szimpi. És gyönyörű -
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz Toobee #19184 üzenetére
Azért fura, mert a home-baristán azt írták, hogy a darálás minősége egyezik a super jolly-éval - ami meg azért nem szar ahogy olvasgatom. És ők még a v1-es quamar-t nézték, azóta van javított v2 is. Azért nem mindegy, mert ha tényleg hasonló az őrlés minőség - illetve a pressó íze, akkor inkább mennék a Quamar felé, hiszen az kintről kb 140.000 míg egy B típusú Mazzer-E meg majd 200e. Ha ezt is figyelembe vesszük akkor is a Mazzert javaslod megvenni?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz tariattila #19205 üzenetére
Nem tudom eldönteni, hogy a mondatoddal a Quamart akarod favorizálni, vagy a Mazzert, mert:
Quamar: 63 mm-es őrlőkés Mazzer csak 58 mm
Motor: Quamar 300W, Mazzer csak 250W
ár: egyenlő, szépség: hát, ez nem kérdés: quamar sokkal de sokkal szebb
Elektronika: Quamar sokkal fejlettebb, tud 1,2 és 3 adagot is kimérniEzen felül még sokan írták, hogy a Mazzer kupacol - ami gáz, mert a nem ultra felkészült baristánál terítési problémákat okozhat - én meg minden vagyok csak barista nem...
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz tariattila #19285 üzenetére
Ágh, én végig azt hittem, hogy 58 mm-es kések vannak a mini e-ben, mert a weblapon rosszul van feltüntetve. Most láttam, hogy írták, hogy 64 mm - így más a leányzó fekvése. Na meg igazán az is vezetett, hogy valahol azt olvastam, hogy a super jolly-val megegyező az őrleménye.
Amúgy a Mini-e-ből melyik verziót érdemes? - ha jelenleg csak type B érhető el - az is jó?
Köszönöm segítségetek!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Tudnátok nekem abban segíteni, hogy mi a teendő akkor ha:
van egy dupla adagos szűrő, melybe legalább 16.5 gramm kávét kell, hogy helyezzek, különben nem lesz szintig és nem tudom elsimítani tamperelés előtt
Ha ezt lefőzőm, akkor kapok egy gyönyörű csoki barna sűrű kávét, a tetején mogyoró barna tigrises crémával kb 30 sec alatt (látható első szőkülésre shut-off) Mennyiség: kávé kb 20 ml - kréma felette még 30 ml - egy 5 centes feles pohár egy harmad - két harmad arányban lesz tele kávé/krémaA bajom: olyan erős mint a bűn, nem édes és ebben a formában majdnem hogy ihatatlan - vizezve oké, meg cukorral is oké, de arra vágynék, hogy kapjak egy olyan ristrettót amit cukor nélkül lehet "teliben" fogyasztani.
Mérlegen tömörítettem is - 18 kilóval nyomtam - bottomless karral csináltam - nem spriccel, nem szarakodik, nincs döglött folt, nem kerüli meg a víz, de mégis szépen elindul nyomás adás után kb 7 seccel - és teljesen hibátlan lefolyása van amúgy. Magyarul minden jó csak az íze horror atom erős.
Ötlet?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
@And06 és T-bali3,
ez a Cafe perté ezüst "bár" kávéja. Nem keserű, inkább savas és valahogy üres. Nincs benne semmi karamell, csoki, csonthéjas gyümölcs - semmi. Egy bitang erős savanykás szar. - oops sorry.
Kérlek mondjatok nekem egy olyan kávét amiből isteni ristretto és jó espresso készíthető. Az ár nem annyira elsődleges - inkább arra mennék, hogy az íz legyen mennyei - így azt mondom, hogy legyen 15.000 ft / kg max.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Rocket Giotto Plus V3 PID - sajnos még egy pár napig normál késes gagyi darálóval - a komoly darálóm épp úton van. Lehet ez a baj egyenlőre - bár a lefőzési idők meg jók.
Ma próbáltam kék címkés Yrgalem-et - ennek meglepően cseresznye íze van - de valami brutál módon - mondjuk szerintem ez így finom nagyon. Csak kár, hogy én pont a mogyorós, édes, csokis vonalat keresgélem...
ma küldött egy kolléga egy linket ristretto kávéra - mindjárt elolvasom.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Értem, köszönöm - akkor addig be shoppingolok kávéból.
AVX Café-tól vásárolt már innen valaki - lehet bennük bízni - elég fura ez az előre utalásos dolog. Miért nincs utánvét?? Működik a dolog velük - bármi tapasztalat? Köszönöm!
@Ronin s8 - nagyon köszi - mindjárt megnézem hol tudom megvenni - kipróbálom! Köszi!
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Inkább azt mondjátok meg, hogy a fejtisztító por miért hoz kávé színű lemezkéket a cuccból egy nap után? Vagy ez még a gyári dzsuva? Vagy egy ilyen gépet ennyire gyakran kell takarítani?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Sziasztok!
Amikor arról írnak, hogy hány ml egy "hivatalos" espresso vagy ristretto, akkor az a volumen hogy van értve? Crémával vagy a fekete rész a mérvadó csak?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Nagyon köszönöm mindenkinek a választ - én most lefőztem egyet próbából - 3 adagos szűrőbe nekem 22 gramm kávét darálva van úgy, hogy pont szépen el tudom simítani, minimális megy le belőle - ebből 18.2 gramm főzet lett most. Nekem ez egy imádni való ristrettó élményét adja - a főzés után pici nádcukorral kikeverve is vissza áll az 1/3 - 2/3 kávé/créma arány a kávé javára. A lefolyás 27 másodperc volt, a szőkülés első jelénél csaptam le - alj nélküli karral főztem. Íz: isteni gyümölcsös - Nicaragua SHG Hibrido Lavado-t ittam.
Ahogy írtad ez arányban még el sem éri az 1:1-et, vagy ha azt a picit leszámítom amit simításkor eldobok, akkor max 1:1 - de akkor ez így gondolom maradhat?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Könyörgöm segítsetek tejhab ügyben.
Azt hittem rá jöttem, hogy mi a lényeg - azt gondoltam, hogy a fehérjetartalma számít a tejnek - de valahogy még sem tudom azt a teljes volumenben habot elérni amit néhány videón látok a youtube-on. Nekik csillognak a fények a szinte cukormáz szerű habon - nekem meg lesz egy hígas enyhén habos tejem alul, valamint rajta egy réteg keményebb hab. Nagy bugyborékok nem keletkeznek, igyekszem egy centire tartani a gőzkart a felszín alatt. Némán gőzöl, csak a melegedési pont felé kezd el kicsit sikítani. Minden esetben hűtőből kivett tejet és gőzölőedényt használok. Víz nincs benne, a karból is kifújatom gőzölés előtt közvetlen.
Mondjátok meg plíz, hogy mi a trükk, mert agyfaszt kapok Milyen tejet kell venni és hogy kell pontosan ezt csinálni. Van tejhabosító de presztízsből nem vagyok hajlandó azt használni
Köszönöm!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz lagoon79 #19718 üzenetére
Rocket Giotto V3 PID dolgozik - 120 fokon van a PID -ami 1.2 bár gőznyomást ad. De valóban nem forog a cucc a tálkában
tudtok esetleg valami rendes youtube videót ahol látszik, hogy hova tartja a gőzkart az hombre?
Illetve mivel levehető a legvége a gőzkarnak és ugye két kicsi nyílás van rajta - az sem mindegy gondolom, hogy amikor visszatekerem, akkor a két kis lyuk hogy helyezkedik el - vagy?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz lagoon79 #19723 üzenetére
Ugh - te vér profi vagy - nagyon irigyellek. Az öntés is ha csak fele ilyen lenne nekem majd akkor már repesnék az örömtől... Köszi a videót - így fogom próbálni.
Az, hogy a fej végén a két kis lyuk hogy áll számít?
És még egy kérdés - 15 másodpercig gőzölöd én ettől sokkal hosszabb ideig csináltam - mert 65 fokra húztam a cuccot - lehet ez a baj - viszont amit nem látok, hogy te is 620-as edényt használsz - vagy az kisebb? Ha kisebb, akkor kérlek írd meg, hogy mennyi tejet használsz. Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Azt megtudnátok mondani, hogy a főzőfejben a zuhanyzót hogy kell szétszedni - arra a szűrőre gondolok amit alulról látok, ha nincs fent kar. Eltörölgetem minden főzés után, de tutti előbb utóbb bent is kávés lesz.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Nem Gaggia, hanem Rocket Giotto. És nincs csavarja -azért vakarom a fejem. Próbáltam kézzel lehúzni - hátha, úgy meg sem mozdult, lapos csavarhúzóval nem merek ott kotorászni konkrét utasítás hiányában, nehogy megsértsem a zuhanyzó melletti tömítő gumit.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Ez most egy óvoda, vagy egy kávéfórum??
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz fragola.6035 #19652 üzenetére
Hát akkor az én gépem ultra szar, mert ez csak 8.8 bár nyomást hajlandó a pogira engedni
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Bocsánat, egy gyors kérdés, én ezt kaptam mint vízkőleszedő ügynök - ismeritek, ajánljátok, vagy ismerünk jobbat, gépkímélőbbet?
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Sziasztok, érdekelne, hogy ki mit iszik amikor kifejezetten csokis/mogyorós kávét szeretne inni.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Most lesz mindenkinek hasfájása a röhögéstől - én nem tudom mit jelent az, hogy új-hullámos kávé
Segítsetek, hogy megértsem ezt a fogalmat!A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Hmm, értem, akkor ezek szerint a kézzel mosott Yirga - aminek kifejezetten kellemes meggy íze van az az. Köszönöm a válaszokat!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz egykori #20071 üzenetére
Én szerintem tudok neked némi támpontot adni, mert én nekem elsőre megjött a tutti kis kávéfőző gépem, ami szerintem az otthonra kategóriából már nem annyira rossz (ECM Rocket Giotto V3 - PID) - viszont a kávédarálóm meg rendesen késett így egy klasszik mákdarálóval kungfuztam két hétig.
És azt kell mondjam, hogy a mákdaráló ha tized másodpercre méred a darálási időt, akkor úgy kb 80%-os eredményt ad. Mindezt ugye kvázi ingyen a "tutti" darálóhoz képest. Nálam egyébként most egy 63 mm-es körkéses Quamar M80E szolgál, amivel valóban jobbak az ízek, valóban sokkal kényelmesebb az élet, valóban nincs akkora kupi, és kb 5x gyorsabb a folyamat - de nem lesz tőle kétszer jobb a kávé.
Érezhetően szebb ízek vannak, de nem kell arra gondolni, hogy ég és föld a differencia.
Még lefolyásban egyébként csúnyább is, mert a szaros kis kávédaráló pont amiatt, hogy képtelen egységes szemcseméretet darálni végül is segít abban, hogy a víz egy homogénebb pogácsával találkozzon.
A Quamar teljesen szabályosan egységesre őröl ezért a kávé kupacolva érkezik, ami viszont gócokat képez, ami viszont zárványokat okoz(hat) a szűrödben.
Ezért a quamarral, pl sokkal hosszabban kell fogpiszkálnom az őrleményt, hogy valóban 100%-osan homogén legyen - a víz ne találjon magának egy csatornát amit faszán 2 másodperc alatt kimoshat és jól az egész adagod ott jön le - anélkül hogy az ízek kioldódtak volna.
Szóval egyrészt könnyebb - másrészt sokkal nehezebb a jó kávé egy profi őrlővel.
Cserébe ott van a lehetőség egy jelentős javulásra ízben.
Szóval van élet a profi daráló előtt - más kérdés, hogy ha "ott" akarsz lenni akkor meg kell egyet venned.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz vendingo #20081 üzenetére
Szerintem inkább csak az van, hogy mások a fogalmaink az ég és földről. Ugyan ezen a fórumon a plazma TV topikban is rendesen nyomulok - teljesen átérzem a felháborodásod - mi ott ölünk ha valaki a 0.03-as LCD feketét össze meri mérni a 0.002-es plazma feketével. Persze azért tudjuk, hogy az átlag ember valószínűleg alig látja a különbséget.
Amit írtam azt úgy írtam, hogy effektív szerintem a különbség, mely jól érezhető nem eget verő - legalábbis az én fogalmaim szerint - ugyanis mind a kettővel el lehet érni az áhított 25-30 másodperces lefolyást, mindkettő ki tudja hozni a kávé alap ízeit, simán a mákdaráló is hoz crémát - a profi daráló mindent jobban és precízebben csinál - de hogy ezt a különbséget mennyinek nevezi valaki - na ez teljesen szubjektív. Szerintem.
Én azt gondolom, hogy a főzési hőfok pl ötször annyit kóstál a dologban, vagy pl az, hogy mennyire a kávénak megfelelően sikerül eltalálni az őrlési finomságot. Ezért pl mindig mosolygok amikor valaki egy zuhanyvíz hőfok állításra képtelen kávéfőzővel rendelkezik, de azért rendesen osztja az észt arról, hogy milyen egyéb hardware dukál egy jó kávéhoz. Itt most nem rád gondolok, fingom sincs milyen főződ van - csak általánosságban írtam.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz egykori #20082 üzenetére
Szerintem meg nem égeti. Nekem 24 gramm kávét 27.5 sec alatt őrölt olyanra (100% arabica - kézzel mosott Yirga, francia pörköléssel), hogy tökéletes lett a lefolyásom. És finom volt. Nem annyira mint a Quamarral, de elég derekasan finom volt. Amíg nincs lovetta addig jobb mint a semmi. A kávé szinte alig lett langyos a 27.5 másodperc alatt....
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz BlacKSouL #20088 üzenetére
Oké, de hol van a másik logikai bukfenc - mégpedig az, hogy a profi darálók mivel teljesen homogén szemcseméretet készítenek, hajlamosak kupacolni - rögöket csinálnak - még véletlen sem egységes az a rohadt darálmány. Ezért nekem azt szépen szét kell nyomkodnom- pont azért hogy ne legyen olyan helyzet, hogy egy ilyen tömörebb darab tamperelés után gócot képez.
Meztelen seggű karral jól látszik, hogy mennyire egységesen jelenik meg a kávé a szűrő alján. Azt kell mondjam, hogy a "homogén" darálmány utómunka nélkül botrányosan szar lefolyást ad.
Olasom a fórumokat -nem csak ezt - sajnos ez a kupacolás jellemző mindegyik darálóra.
Ma pl a Budai Gesztenyés Nagyvendéglőben tanulmányoztam egy Mahlkönig K30-ast - és lám lám, az is kupacol és csomókat ad ki magából. Ugyan ezt leírták sokan a Mazzerokra is- szóval nem egyedi Quamar betegség.
Én pont ezért mondom a kérdezőnek, hogy szerintem - egy bizonyos inger szintig igen is lehet élet a profi daráló előtt egy késes szarral!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz egykori #20092 üzenetére
"alapból valóban nem gondolkodtam a mákdarálóban, hanem finomabbra őrölt bolti kávéban az átmeneti időre."
Na ezt tényleg ne - szerintem ennél rosszabbat nem tehetsz - ugyanis a darált kávé kb 15 percig őrzi meg az aromáját - tök mindegy milyen vákuumzárt csoda csomagolás. Inkább a mákdaráló arról nem is beszélve, hogy otthon a mákdarálóval legalább az őrlési finomság felett van kontrollod - a bolti előredarált cucc 100%, hogy nem fog stimmelni...
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz vendingo #20094 üzenetére
Ezt adom!
Nem erről vitázom, csak ezek szerint nem megy "át"
mindegy - hagyjuk
Viszont azt leírhatnátok ó nagy kávé istenek, hogy milyen módszert használtok arra, hogy a frissen darált kávérögöket eloszlassátok - magyarul hogyan sikerül a teljesen egységes szemcseméretű, de csomósodott kávé darálékot olyan pogácsává formálni, hogy az 100%-os legyen.
Segítségetek előre is megköszönöm!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Sanyit én szerintem nem fikáztam - volt egy véleményem neki meg egy másik - nem erre való a fórum?
Amúgy irgalmatlan lángelmével mielőtt láttam volna a postodat ma hazafelé én is ráeszméltem, hogy mint a lisztnél és a porcukornál, lehet, hogy a kávénál is működik az átszitálás - és hazajövet szépen ki is próbáltam, igaz sokkal jobban parasztban mint ahogy a Sanyi videóján látszik- ugyanis én nem szaroztam: izomból annyi ideig szitáltam a kávét a portafilterre amíg az meg nem telt - majd egy bankkártyával ledobtam a szint feletti rész, majd tampereltem.
Az eredmény olyan lett, hogy még mindig áll a cerkám iszonyú aromagazdag és hibátlan lefolyás. Elégedett vagyok - hála neked a videón látható pohártölcsért el fogom készíteni így vélhetően nem 50 gramm kávéból fogok egy főzést megoldani
Köszönöm a segítségeteket!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz Eyesis #20103 üzenetére
Ejha! Nagyon szép. Ha jól látom akkor ez egy Gaggia Classic kávéfőző - szabad kérdezni, hogy teljesen gyári vagy már moddoltad valamivel? Csak azért mert a sógoromnak vettem egy ilyet ajándékba, de az istennek se boldogul a fiúcska vele - Iberital darálója van. Az a baj, hogy nagyon lassan jön le egy teljesen döglött ízű, kréma nélküli kávé. Ha durvábbra őröl, akkor meg iszonyú vékony lesz a kávé - nulla test.
Én a gyárilag hozzáadott középen egy pici lyukas filtert okolom, de persze nem akarok okoskodni ezért kérdezem.A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Nekem azt mondta a forgalmazó a Quamar-ra, hogy 1000 kiló kávé őrlése előtt nem tanácsolja a kés cserét (akartam venni ugyanis tartalék szettet) - ez igaz lehet?
Ha abból indulok ki, hogy 50.000 adagról számol vissza a gép - ami ugye átlagosan 20 grammal számolva is az egy tonnát adja - de nekem valahogy olyan hihetetlennek tűnik a dolog.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz soldier2 #20159 üzenetére
Próbálkoztam. Nem nagyon ment. Valahogy olyan mintha dugó lenne a gépben... ha durvábbra őrültem, hogy könnyebben, gyorsabban jöjjön ki, akkor full szar lett - pedig másodpercre jó volt. Ha finomabbra őröltem, hogy mégis legyen már egy kis teste, meg íze, akkor meg perc körüli időt kaptunk egy 50 ml-es espressonál.
Többféle kávét is már kipróbáltunk - nem jött a siker.
El fogom dobatni vele azt a szűrőt és vetetek vele egy bottomless kart, meg egy normális dupla illetve tripla szűrőt.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Ha már hűtésről beszélünk - azt jól csinálom, hogy hosszú "stand by" után addig csapolok amíg a rotyogás megszűnik - ez egyébként akár 2 deci teavizet is jelenthet alkalmanként (konkrétan erre használom mert olyan forró) szóval - amikor már megnyugszik és egyenletes a lefolyás, akkor ti azonnal felcsapjátok a kart (kávéval) vagy még adtok egy kis időt, hogy a boiler össze szedje magát. A rocketen a hűtő csapolás alkalmával a beállított 120 fokos PID (ez egyenlő az itt emlegetett 94 fokkal) 119-re megy le - akár meddig hűtök. Szóval a boiler stabil, csak nem tudom a fejet meddig kell hűteni, mikor jó, kell-e visszamelegedésre időt hagyni stb stb.
Egy két gondolat jól esne!
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz ronin s8 #20302 üzenetére
Szerintem annyiban azért nem, hogy a Rocket legalább azt a szívességet megteszi, hogy a beállított PID hőmérséklet alatt 1 fokkal a végtelenségig lehet hűtőcsapolni. Ezt kihőmérőztem. Magyarul van annyira bika a bojler, hogy miután már lehűlt a főzőfej, tud a beállított hőmérsékleten csapolni és így végül is elérhető az, hogy 1 C pontossággal jöjjön le a kávéd - szerintem ennél több nem kell
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Ez egy ECM Rocket Giotto v3 - PID - és nagyon elégedett vagyok vele.
Maradtam darálónál végül is a Quamar m80e -nél - jól szolgál - nem érzem egyenlőre a stepless hiányát, azt annál inkább, hogy kéne még egy daráló...
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz bbuffy #21200 üzenetére
Hát nem, mert ez ulkás, míg az evo v2 meg folytonos. Illetve az evo-t úgy tervezték, hogy könnyű legyen vízhálózatra kötni, ezt nehezebb - mert alapvetően tartályos - bár meg van az opció.
A giotto v3 - ami egyébként azt hiszem helyesen inkább rocket plus-nak szólítandó, mert a giotto csak annyi, hogy milyen a ház oldala (cellini függőleges falú, giotto meg "szárnyas") - na szóval a plus V3- sok mindenben fejlődött - kapott PID-et és egy második nyomás mutatót is. Fejlesztettek a nyomásszabályzásán, van előzuhanyzás, stb, illetve a bojler is profi benne mint az evo-ban.
Összességében akinek nem kell dual bojler és nem zavarja a kis reggeli ulka morajlás annak szerintem tökéletes - mert atom jó kávét lehet vele főzni. A családban van két gaggia tulaj is, azok rosszul vannak mennyire más világ. Jó, árban több mint 5x - és azért annyival talán nem jobb
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
válasz pogácsa80 #21240 üzenetére
Köszönöm szépen a szép elismerést. Igen - teljesen saját kép, a telefonommal lőttem dec 30-án reggel (samu note 3 + ici-pici utómunka telefonon Snapseed appal) a saját Rocket-emmel és Paljoc kávéja van épp fent. Szépek voltak a fények - gondoltam tolok egyet kedvcsinálónak. 3 adagos filter - kotta pontosan 30 seces lefolyás, 30 grammos túladagolt töltet - Quamar M80E daráló. Kvázi egy tripla presszónak készült.
Köszi még egyszer a kedves sorokat - jól estek őszintén, mert még csak pár hete vagyok benne a profi gépes kávézás világában, előtte sötét kazamatákban bolyongtam és egy elégett gumis kotyogós kergetett...
szerk: pohár a Metróból - már nem tudom mennyibe került - de nem volt occcsó arra emlékszem...
[ Szerkesztve ]
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
hunspikey
őstag
Én is pont a minap döbbentem rá, hogy igazából csak az számít, hogy az elején még amíg hideg, addig pár másodpercig cücögtetve menjen bele a levegő, aztán meg egyből pörgetni kell a gőz erejével, hogy eloszlassa a bevitt levegőt. Így kell felmelegednie és megédesednie. Ha nem pörög be akkor szar lesz - tejen nagy-buborékos hab. Ha forog végig mint állat, akkor meg festék lesz -ahogy kell. Már a kar kihúzáskor látni, mert az egyik alig marad tejes, a másik meg rendesen be van vastagon fogva "festékkel"
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Bambu Lab X1/X1C, P1P-P1S és A1 mini tulajok
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EA Sports WRC '23
- Politika
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Milyen videókártyát?
- Kés topik
- További aktív témák...
- Bicikli matrica szinte minden fajta biciklire! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- Kerékpár matrica a legjobb minőségben azonnal! PH tagoknak 30% kedvezmény!
- IGAZI RITKASÁG: Számozott, limitált kiadású Assassin's Creed Valhalla Orlog Deluxe Edition
- Eladó Nitro Venture TLS Snowboard Bakancs 46-os
- Polar mirage kerékpár eladó olcsóbb lett!!!
- ÚJ brutális elektromos roller BOYUEDA S3-11 - 5600 watt, számla
- Vadonatúj Quickwheel MAX Urban elektromos roller, 500 watt, 30 km/h, 45km,15Ah akku, számla
- Remek áron vadonatúj brutális elektromos roller Quickwheel EXPLORER - 5600 watt, számla
- Moonswatch Mission on Earth óra
- Hasbro Marvel Animated Series Venom bontatlan díszdobozos
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen