Új hozzászólás Aktív témák

  • PociAti

    senior tag

    válasz máyköl #25044 üzenetére

    A lezárás helyszíne (és módja) sokkal többet számít, mint a lakat típusa, vagy eső utáni köpönyegként funkcionáló nyomkövető.

    Én U lakatot használok, és úgy fordítom a zár részét, hogy nekem is kicsit kényelmetlen legyen a kulcsot a zárba helyezni. Így a tolvajkulcsos megoldás ellen is elég jól védve vagyok.

    Helyszínként meg nem az a fontos, hogy a célállomáshoz legközelebb legyen, hanem hogy jó rálátást biztosítson (ne tudjanak zavartalanul dolgozni), legyen némi forgalom. És vannak extra paraméterek, amiket kerülnek a tolvajok, pl.: biztonsági őrrel és/vagy kamerával rendelkező épületek (bank, kormányhivatal, stb.), vagy taxisok vannak a közelben.

    Az U lakat előnye hogy nem lehet kiforgatni a rollert belőle, és ha jól van forgatva, akkor a zárhoz is nehéz hozzáférni.

    Amihez hozzálakatolod, azt nehezen lehessen szétvágni. De ha rövid ideig hagyod ott, egy kresztábla is megfelelő lehet, ha azt nem lehet kihúzni a talajból.

    És még egy apróság: a számzáras, ujjlenyomat olvasós megoldásokban nem igazán hiszek. Ezekről szinte minden esetben bebizonyították már, hogy van valami gyenge pontjuk.

    Legyen bármilyen technológiájú vagy felépítésű, ki fognak rá találni valami ellenszert. Ha nem megy erővel, akkor fagyasztásos technológiával, vagy valamilyen új módszert.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák