Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz blattida #28647 üzenetére

    Akkor hogyan kellene otthon tesztelni, v milyen víruslabor eredményei mérvadóak egyáltalán :F
    Mert OK, h folyamatosan azt hangoztatod, h x,y itteni PH-s kollega home tesztjei a kevés mintaszám, u,v helytelen beállítások miatt nem adnak releváns eredményeket, a hivatalos laborok tesztjei sem kifejezetten mérvadóak, v éppen részlehajlóak...de akkor honnan kapjon egy itteni user képet róla, h melyik, mennyire hatékony, mert itt azt állítják egyesek?? :U
    Gyűjtsem össze népszerű vírusokat (10.000, 100.000 stb...), AV-kben védelmet állítsam maxra*, 0-day kártevőket (ha tudnám), látogassam végig közösségi, hírportál, 18+ oldalakat, kattintsak mindenféle hülyeségre, telepítsek warez progikat, rakjak be fertőzött pendrive-ot, optikai lemezeket a gépbe, aztán végén összesítsek, melyik AV hányat fogott meg, engedett át...??

    * védelemnél is eleve sokan a gyári beállításokat használják, főleg r=1 userek, tehát OK, h lehet szigorúbbra is venni a védelmet, de ha nem tudja hogyan kell beállítani, akkor nem fogja...márpedig ebből kiindulva az alp védelmi funkciókkal futó tesztek is fontosak azért.

    Nem kötekedésképpen írtam, elismerem szakértelmed, csak akkor hogyan kellene, v nem is lehet normális tesztet, főleg házilag készíteni?

    CIS-hez meg annyit fűznék hozzá, h valóban csak beállítás kérdése lehet sok esetben, de egy átlag, r=1 user baromira nem fog ezekkel szöszölni :N és mivel felhasználók igen nagy része ilyen, ezért náluk okozhat gondokat ilyen téren. Én próbáltam magam jobban beleásni a működése, vettem rá a fáradságot, de folyamatosan itteni CIS topikban kellett kérdezgetnem, mert mindig új dolgokkal lepett meg és amikor már teljesen ártalmatlan (rendszer) folyamatoknak kellett szabálykészleteket létrehoznom, akkor nagyon elment a kedvem a tőle... :(((
    Persze lehet mondani, h akkor kapcsoljam ki a HIPS-et, de ugye részben pont amiatt használná az ember, tehát az sem a legjobb megoldás.
    Talán majd egyszer teszek vele még1 próbát. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák