Új hozzászólás Aktív témák

  • ngaba

    aktív tag

    válasz aujjobba #76973 üzenetére

    Én vagyok az egyetlen, akit nem érdekel a TBSZ. A fizetésem után is adózok; ha van profit, engem nem annyira zavar az a 15%, nekem megér ennyit a rugalmasság ára. :)

    Én tavaly tőzsdéztem először, vettem 18 db OTP részvényt (OTP értékpapírszámlára) 12.000 körüli árfolyamon, amikor már érkeztek az oltások, és eladtam 18.000 körül, nem is emlékszem már, hogy mitől ijedtem meg. Kezdők szerencséje. :) Na most, ha TBSZ-en van, akkor biztos nem nyúlok hozzá, még ha elvileg valahogy fel is lehet törni.

    Szerk.: Ha lenne annyi megtakarításom, hogy azt mondjam, hogy na, ehhez biztos nem kell nyúlni 5-10 évig, akkor valószínűleg én is TBSZ-eznék, és ETF-eznék. Még azt sem tudom, hogy ETF-ezni fogok-e. Az az igazság, hogy a tőzsdének a szerencsejáték oldala egy kicsit vonz, és a "piacot megvenni" nem túl izgalmas, pláne, ha úgy gondolom, hogy nem annyira rózsás évek jönnek a világgazdaságban. A tőzsdével úgy vagyok, hogy eleve csak annyi pénzzel fogok tőzsdézni, aminek a teljes elbukása esetén sem vágnék eret. Akkor meg miért ne kockáztassak inkább?

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák