Új hozzászólás Aktív témák

  • nofi

    őstag

    válasz valens. #1556 üzenetére

    Én is hasonló cipőben járok. Az elmúlt két hetet fényképezőgép-tesztek böngészésével töltöttem, valamint megtekintettem élőben a szóbajöhető típusokat. Elég sokat segítettek itt a fórumon is, úgyhogy amilyen tanácsokat visszaolvasol legtöbb esetben bátran megfogadhatod ;) . Technikai szempontból nem tudok újat mondani neked, de talán pár határozott, agresszív hangvételű, manipuláló mondattal rávehetlek a legótvarabb gép megvásárlására :DDD .
    Viccet félretéve, szerintem ebben az árkategóriában nem szabad csodákat várni. Ezek belépő szintű gépek, amatőr funkciókkal, de ha belemásznál profi szinten akkor majd úgyis fogod tudni mik azok a funkciók amik hiányzanak és feltétlenül a ház cserélését vonják maguk után. Ebben az árszegmensben ahogy elnéztem nem árulnak zsákbamacskát. A "nagy" nevek is ugyanúgy leépítik az extrákat és butított gépeket dobnak piacra, ami persze nem azt jelenti, hogy nem lehet jó képeket csinálni velük, de sok esetben kompromisszumkésznek kell lennünk.
    Rendelkezem pár régi 50+ éves masinával, amik mai napig kifogástalanul működnek, mindössze eljárt felettük az idő. A digitális fotózás terjedése sokkal nagyobb rétegnek tette elérhetővé a fotózást, mondhatni általános, hogy boldog boldogtalan kompakt géppel mászkál és azzal, hogy a tükörreflexes gépekből is piacra dobtak belépő kategóriát, a minőség is akaratlanul romlott. Hiába van a belépő pentaxnak fémháza, ha egyszer ezek a gépek nem több évtized szolgálatra lettek tervezve. A zárszerkezet, előbb utóbb meg fogja adni magát, több gyártónál is utána lehet nézni az átlagosnak mondható értékeknek. Ez a "probléma" a profi gépekre is igaz, ugyan nyilván többet bírnak és valószínű, hogy az ember már önszántából cseréli le a házát, mielőtt ez bekövetkezhetne.

    Belépő szint ellenére, azért rendesen megkérik az árát a gépeknek és én csak annyit javaslok, hogy ne 20-30 évre tervezz. Ha LV kell, vedd meg a Sony A300-at, vagy a K20D-t (de ez már azért valamivel jobb kategória mint ahogy az ára mutatja), ha nem akkor K200D-t, vagy az A200-at. A lényeg úgyis az, hogy mennyire kapsz rá a fotózásra és alakulnak ki a kedvenc témáid, melyek szerint majd vásárolsz objektíveket. Ha jobban belemerülsz, én nem adok 5 évet és már házat fogsz cserélni, az obik meg maradnak veled, remélhetőleg sok ezer fotózás erejéig.

    Hozzátenném, hogy én sem vettem még gépet, de a jelenlegi taktikám, miszerint jövő héten bejárok pár helyet, hátha friss információkkal gazdagodok. Ha nem, akkor megnézem, Sonyt vagy Pentaxot adnak éppen jobb áron, majd megveszem. Eleget olvastam utána, hogy nyugodt szívvel tegyem és tudom, hogy nagy különbség nincs, azon kívül, hogy valamelyik LV-s, valamelyik nem...

    Xbox GT: nozsolt

Új hozzászólás Aktív témák