Új hozzászólás Aktív témák

  • kokov

    tag

    válasz #95590400 #27078 üzenetére

    "ezekkel mondjuk az a baj, hogy mosottá tehetik a képet."

    Igen, ezen a videón például ez olyan hatást kelt, mintha a felbontásból veszítenénk el és HD-ból lemenne SD-be a kép. Főleg a szökőkútból feltörő vízsugár tűnt fel nekem először, aztán persze jobban megnézve látszik mindenen.
    Viszont nem csak fényképezőgéppel kompatibilis gyűrűben van ez üvegen, hanem van fólián is. Abban segítsetek ha tudtok, hogy ez a fólia, amit ebben a videóban használ a srác az mennyire gyűrődik, hajlítható?
    Van nekem ugyanis egy filléres cserélhető lencsés napszemüvegem, ami nagyon szerencsés abból a szempontból, hogy két-két nagyon pici, de anyás csavar fogja a két lencsét a kerethez és arra gondoltam, hogy ha egy ilyen fólia elég rugalmas ehhez, akkor egyszerűen kivágom a két lencse alakú fóliadarabot és lecserélem a lencséket fóliára, tádámm… ND filter szemüveg.
    Viszont ha túl rugalmas a fólia, akkor meggyűrődhet, amikor a csavar furatokat kiütöm rajta valami ár szerű cuccal. Lyukasztás tuti nem jön szóba, mert ilyen pici lyukat nem lyukaszt semmi szerszámom, meg egy lyukasztó biztosan összegyűrné. Valami keményre felfektetni és egy tűvel megütni, erre gondoltam.

Új hozzászólás Aktív témák