Aktív témák

  • tzl

    senior tag

    válasz Lacopapi #14135 üzenetére

    Jajjmá, ne misztifikáljuk már ezt a kamera-dolgot. A két kamera két külön drivert használ.
    A froyo és éclair kernelekbe beleforgatta a Moto mindkét drivert, ezért mindegy, melyik kamera van a telefonban, működni fog. A főzött romok "froyo" kernelt használnak (amitől nem lesznek froyo alapúak, amint azt bivalysajt barátunk szereti hangoztatni, de erre majd visszatérünk még), amiben ugye benne van mindkét driver. A defy+ romok kernelében viszont csak a Bayer kernelmodul (így hívják linuxul a drájvert) van benne, hiszen defy+ csak azzal fog készülni.
    No és akkor térjünk rá a "froyo" kernel témakörére. A kernelnek semmi köze a rendszerhez, mármint a felette futó rendszerhez. Ez elég világosan látszik abból is, hogy csak froyo alatt csak a defy-on láttunk legalább 6 különböző kernelt.
    A kernel olyan, mint férfiembernek az autó, mindig a legújabbra vágyik az ember, pedig nem biztos, hogy az újabb, kövérebb, még több univerzális dolgot támogató kernel a legideálisabb. Érdemes megnézni, hogy híznak a Linux kernelek verzióról verzióra.
    Szóval, a kernelek ilyen értelemben nem alkotnak szoros és zárt egységet a felettük futó rendszerrel, annyira nem, hogy szabadon cserélgethetjük a kerneleket a rendszer alatt. De attól, hogy 2.6.32-es kernel fut a Gb alatt, az nem válik froyová, hiszen mindegy a gb-nek, hogy melyik kernel fut alatta, 2.6.35-ös vagy 32-es.
    A szép az lenne, ha nem lenne zárt a bootloader, mert akkor szabadon lehetne bármilyen kernelmodult belefordítani a kernelbe, de sajnos zárt, ezért csak a megfelelő kulccsal aláírt romot lehet használni (ez az a bizonyos signed, minden Stock rom nevében), ami azt jelenti, hogy a kernel sem változhat benne. Ez ugye azt jelenti, hogy gyári kernelt kell használjunk, de lásd fent, ettől még nem lesz "csökkentértelmű" a telefonod.

    [ Szerkesztve ]

Aktív témák