Új hozzászólás Aktív témák

  • l.skywalker

    félisten

    válasz .LnB #1779 üzenetére

    Nekem a Disney előttig is az Expanded Universe volt a kedvencem, amit főleg a könyvek és az egyéb olvasott tartalom töltött fel igazán egésszé. Amióta a Disney átvette, ugye hivatalosan törölve lett az Expanded Universe, de az írók ugyanúgy elkezdték fosni magukból a könyveket. Sokat meg is vettem, párat már el is olvastam és megint azt kell mondjam, hogy a lírikus része menti meg számomra az egész Star Wars-t. Ha belegondolok, nekem mindegyik film tetszett, hozzád hasonlóan a Rogue One volt a Disney érásak közül a kedvencem, aztán a Solo és végül a 8. (a 9-et még nem láttam, psszt!), de sem a filmes, sorozatos, rajzfilmes vonal nem tudja jól megalapozni az új univerzumot, és ami még a korábbi időszakkal szemben nehézzé teszi számomra, hogy nem készültek olyan videójátékok amik meghatározóvá tették volna ezt az élményt. Anno a Jedi Academy-vel ha nem játszottam hetente legalább 1x, akkor egyszer sem. Vagy a Republic Commando-val. De az azutáni játékok közül már a Force Unleashed sem tetszett, a Battlefront-ok egyáltalán nem (a második sztorija egy picit), a Fallen Order-t pedig még csak épp elkezdtem, de úgy éreztem pár patch-et meg kell várni. A LEGO Star Wars játékok a legjobbak számomra az elmúlt évekből.

    A könyvek viszont jók. Olvastam a Rogue One előzményét, baromi jó, sokkal kerekebbé teszi a sztorit, de a régi kötetek is még mindig nagyon jól ki tudnak ragadni a SW jelen állapotából. És emiatt nem aggódok a filmek miatt, mert nekem már az Ep 1-2-3 sem ért fel azzal, amit az original trilógia + a könyvek tudtak nyújtani.

    Amit én érzek, hogy a Disney tudatosan le akarta zárni a Skywalker-es időszakot. Annyakínja és Lüke után (mondom a 9. nem láttam, de sejtem ott is lesz egy) az utolsó Szájtáterrel véget ért a Lucas éra, véget ért a múlthoz viszonyítás. A High Republic ebben jó lehet. Ez kvázi egy SW 2.0 Update lesz. Én kíváncsian várom, mert ha csak részben vesznek át írói ötleteket, már lehetnek annyira sikeresek, mint a korábbi alkotói közösség. És amig Doug Chiang velük van a látvány mindig kicsit McQuarrie-s marad, akárhol és akármi is jelenik meg :D

    [ Szerkesztve ]

    Nem szabad félnem. A félelem az elme gyilkosa. A félelem a kis halál, mely teljes megsemmisüléshez vezet. Szembenézek félelmemmel.

Új hozzászólás Aktív témák