Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ollie

    MODERÁTOR

    válasz Acheron #437 üzenetére

    Mi 2 kiegészítőt vettünk:

    Grillezős készlet: [link] (ehhez vannak nyársak is, melyekhez a másik kiegészítő kell)
    Rács: [link]

    A rácson vannak bemélyedések a tetején, amibe beleillenek a nyársak. A rács alatt közben mást is süthetsz, mi pl ott sütöttünk sűltkrumplit (friss krumpliból), közben felette disznótoros kolbászt. A kolbásznak kevesebb idő kell, szóval hamarabb ki kell venni, de az eredmény fenséges volt, mert ugye a krumplira rácsöpög a kisült zsír, így nem is kell külön olajozni a krumplit.
    De használtuk a rácsot arra is, hogy 2 rétegben tudjunk rántott dolgokat sütni (pl alul volt rántott csirkemell, felül meg rántott gomba).
    Szóval maga a rács is nagyon hasznos, mert sok esetben majdnem dupla mennyiségű kaját tudsz sütni vele.

    Most hétvégén amúgy a menü ez volt:

    Sült krumpli, friss krumpliból, kb 2-3 mm-es szeletekre vágva.
    Felül nyárson paprika felszeletelve, hagymakarikák (nem panírozott, csak simán felszeletelve), meg némi szalonna.
    Alulra kerül a felvágott krumpli, felülre a nyársalt cucc, kb 10-12 percnyi sütés után a felső nyársak készek, ekkor a krumplit meg kell rázni. Ez után kolbászszeleteket tettem a krumplira, felülre meg újabb nyársadagot, és vissza a sütőbe. Szóval amíg a krumpli megsül, felül 2 adag nyárs is elkészül. A végén meg mindent egybeöntöttem (a nyárson ugye sült paprika, hagyma és szalonna volt, a krumpli meg kolbászszeletekkel volt keverve).

    Hihetetlenül finom!

    [ Szerkesztve ]

    ***

Új hozzászólás Aktív témák