Új hozzászólás Aktív témák

  • Bad Pritt

    nagyúr

    Végeztem a két Jack Ryan évaddal.

    Baromi érdekes sorozat abból a szempontból, hogy egy ilyen furcsa köztes állapotban lebeg a realizmus és totális fikció között, nem akar a következő Homeland lenni, de nem is megy el ilyen teljesen hihetetlen irányokba, mint pl. a Strike Back, helyette valós alapokra helyezve néha ki-kitér a túlzások felé, de sosem lesz önmaga karikatúrája, egy kicsit durvább világban simán el tudnék képzelni olyan helyzeteket, ami a sorozatban van (arab terroristák megmérgeznék az USA elnökét, vagy amerikai operátorok túszmentést hajtanak végre egy idegen ország elnöki palotájában, meg hasonlók).
    Ami iszonyúan tetszett, hogy egészen magas a production value a sorozat egészében, láthatóan nem sajnálták a pénzt a praktikus effektekre és baromi bátran használták őket. Nem hogy sorozatban, filmben is ritka az, amikor nagytotálban mutatnak mondjuk egy robbanást egy város közepén, mert gyorsan leszűrhető, hogy csak háttér előtt történik, vagy cgi a tűz, vagy makett az egész, stb, na itt ilyenről nem volt szó, minden lövés, mindengránát és robbanás a helyén volt, iszonyú okosan használták a kameraszögeket, hogy a lehető legreálisabb képet fessék, de azért minden látható legyen.
    A két évad két külön sztorija is érdekes volt a maga módján, az elsőt én már kicsit öregnek és idejétmúltnak éreztem, de voltak jó és újszerű ötletek benne, a második egy sokkal bátrabb és okosabban összerakott évad volt, sok szállal, amik a végén összeérnek és meglesz a teljes kép. Problémám kettő volt, az egyik az első évadban a drónpilóta, abszolút feleslegesen hagyták benne, láthatóan volt valami célja, csak gondolom a vágóasztalon végezte a befejezés, csak akkor a többi rész miért nem? A másik a második évadban a szenátor leleplezése, semmi nyoma nem volt előtte, szóval a néző nem is gyaníthatta, hogy köze van az egészhez, így ez a félmondatos magyarázat, hogy akkor tantalum és az kell nekünk kicsit ilyen bárgyú belemagyarázás lett. Azért is sajnálatos, mert amúgy ez az egész összeesküvés szál érdekes volt szerintem, csak félúton fontosabb lett a választás, ami tök érthető.

    Összességében egy remek sorozat szerintem, nem találja fel a spanyolviaszt, viszont okosan használja az ismert elemeket és tényleg kivételesen magas az általános minőség színészektől kezdve rendezői, operatőri munkán át az effektekig és kaszkadőrökig, a zenéje pedig külön fantasztikus, rohadt jól állt a sorozatnak ez a modern elektronikus aláfestés. Ajánlott.

    Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.

Új hozzászólás Aktív témák