Új hozzászólás Aktív témák

  • paatrick

    őstag

    Kis előszó: én gyerekként a Csillagkapun nőttem fel, így kicsit szomorú látni hogy évről-évre jönnek az új Star Trek sorozatok, Csillagkapu meg meghalt. Pedig abban a sztoriban is lenne ugyanennyi potenciál, bárhonnan indítva egy új szálat jó írókkal. Csakhát meglátásom szerint Robert C Cooper, Brad Wright páros az istennek se engedné ki a kezük közül az egészet, pedig nagyon a sima Csillagkapuval se tudtak mit kezdeni a goauld szál után, az Atlantisz az copy-paste ugyanaz csak nem goauld a főgonosz hanem lidérc, majd a Universe-zel próbáltak valamicskét újítani, de az a sorozat meg jó 10 évvel megelőzte a korát. Ha ma adnák mindenki kajálná mert manapság a szétdrámázott szappanopera az nagyon menő. Na nem mintha mellette jó története lett volna.
    De gondoltátok volna hogy már több mint 10 éve nincs semmi új Csillagkapu? Még csak hír se?

    Star Trek: Különös új világok S1 / Star Trek: Strange New Worlds (2022)

    Szóval át kellett nyergelni valahova hogy az Orville után kapjak újra egy normálisabb űr sci-fit. Azt a sírdogálós Star Treket már akkor eltemettem mikor írtatok róla, van még a Picardos de ahhoz semmit se konyítok, lévén Star Trekből csak a régi filmeket láttam vagy 15 éve, meg az azóta rebootolt hármat.
    Szóval maradt ez, kb fresh start, gondoltam, aztán mint korábban írtam csak néztem ki a fejemből az első rész után hogy mi a franc van, ennek kéne valami előzményt tudni ami a sírdogálósban van. :DDD
    Hát ez a szál nem igazán lett megmagyarázva később se a sorozatban, szóval még mindig homály hogy Pike miért volt a kőnél, meg mi a kő stb. stb. Innen is küldök egy pofont a készítőknek a keresztbeszervezésért.
    Ezen túllépve amúgy jó volt, és várom a folytatást, bár a 10 részből 2 gagyi filler részt kicsit soknak érzem. Főleg a színészkedős volt kellemetlen.
    A szereplők jók voltak, talán Uhura aki kicsit kérdőjeles. Külön kiemelném a biztonsági tiszt Kahn ivadék La'an Noonien-Singh (meg kellett nézni hogy írják) hadnagyot, aki kinézetre és modorra is az Orvilleből Alara és Talla szerelemgyereke :P , biztos hogy ez valami geg az Orville stábnak lévén ott is biztonsági tiszt a 2 nevezett szereplő.
    Ja igen eszméletlen szép az egész sorozat. Kb a legszebb amit láttam mióta oled tv-m van.

    Star Trek 1966 pilot
    Gondoltam akkor folytatom is a Star Trek pályafutást :D , mivel ebből készült a fenti sorozat.
    Ahhoz képest hogy 1966-os annyira nem is vészes a dolog, nyilván az akkori technika trükkjei kimerültek abban hogy kimerevített képkockákra rajzoltak lézernyalábokat, meg egyik snittről a másikra áttűnéssel eltűntek az emberek, vagy átalakultak.
    Manapság már nem igen merné leadni egy adó se mert Pike-nak vannak elég szexista beszólásai pl.: "még mindig nehéz elfogadnom hogy nők is bejöhetnek a hídra" :DDD , valamint a nemek aránya se igazán hasonlatos a 2022-es feldolgozáshoz. Itt csak az elsőtiszt a nő, rakta kívül mindenki férfi, Uhura sehol, kormányos csajok sehol. Bár van még egy nő aki bejár, de inkább olyan lenézett biodíszlet a szerepe.
    Másik változtatás a hajóorvos, itt szinte apa-fia, vagy idősebb mester-fiatal tanuló viszony van, sokkal közvetlenebb mint a 2022-esben, ott szinte alig találkoznak Pike-kal.
    Amúgy ha már fentebb szóba hoztam az Orville-t ezt a részt is feldolgozták abban, lehet sokan nem is tudják :D
    A 2022-es sorozat amúgy nagyon hű maradt Pike személyéhez gyakorlatilag ami ebben az 1 órás részben elhangzik azt látjuk is az új sorozatban, a lovaktól, a pihenni vágyásig stb.

    Star Trek 1966 S1E1-E3
    És akkor már miért ne kezdhetném az elejéről az egészet. Na hát megint WTF érzés, Spockon kívül mindenkit kukáztak aki a pilotban volt, semmi átvezetés, semmi magyarázat.
    Nekem alapból bejönnek a retro sci-fik, a béna épített környezetükkel ami idegen bolygó akar lenni, vagy űrhajó. Szóval ezzel nincs gond és az űrjeleneteknél még abban se vagyok biztos hogy nem valami utómunkált felturbózott kópiát nézek (á la Star Wars), mert nagyon jól néz ki ahogy megy a hajó a csillagok között vagy a bolygó mellett.
    Szegény Spocknak még nem találják 4 rész óta hogy milyen is legyen a feje, szinte 4 féle volt eddig, a legutóbbiban citromsárgára sminkkelt fejjel :N
    A többieknél kontans megjelenés, Kirk azért biztos odaültette az anyukákat is a TV elé :P

    Mivelhogy 80 részes az egész ez szerintem idénre betart, majd az évadok végén írok róla pár szót.

    [ Szerkesztve ]

    6 év "lelkes újonc", 4 év "kvázi-tag", 2 év "tag", 1 év "aktív tag", már senior tag. I'm doing my part. ¯\ ʕ•ᴥ•ʔ /¯

Új hozzászólás Aktív témák