Új hozzászólás Aktív témák

  • sladka_pani

    aktív tag

    Sziasztok!
    Rég nem voltam, és csak hamar beírnám, hogy végre megvalósult az SPS 600-ról SPS 1000-re való csere, több mint 1 hónapja nagyon elégedett vagyok az ötletemmel, miszerint felfele kellett bővítenem. Mondhatnám, hogy minden ugyanaz, mint a kisebb modell esetében, de ez nem lenne igaz, tehát nyilván a majdnem dupla teljesítményéből adódóan:
    - Robusztusabb (nem fér be a régi helyére), nehezebb (nem sokkal), és hangosabb a hűtés (kicsit csak, amit nem értek, mert elfért volna nagyobb ventilátor kisebb fordulatszámmal mondjuk, meg úgy villamosságiként eleve nem értem az állandó aktív hűtés szükségét nademindegy), illetve beláthatatlanabb a kijelzője (nem tudom miért, hisz elvileg ugyanaz az LCD panel, a másik még oldalról is olvasható volt, ennek majdnem szemben kell állni hogy ne csak a háttérvilágítást lásd)
    - Ezeket az apró negatív furcsaságokat leszámítva egyértelmű pozitívum: majd' dupla annyi kivehető teljesítmény, és a trafó sokkal jobban bírja (tolerálja) a hálózatra kikerült zavarokat, úgynevezett brummogásokat, ilyen pl. egy ionizátoros hajvasaló, ami durva impulzusokat küld az egyfázisú hálózatra, bár bajt nem csinál, de mérhető, látható, trafó hangján minimálisan hallható ha fülel az ember. Oszcilloszkóppal mondjuk úgy.: hajmeresztő! :Y
    Összességében 12 ezer forint ráfordításával sikerült a csere, ami jónak mondható, jelenlegi eszközeimmel egyszerre sem tudom elérni a 70%-os kihasználtságot, így bátran bővíthetem későbbiekben akár a számítógépemet pl. videokártya szempontjából. :)

    ...nem mondtuk el, nem hangzott el, mit jelent az Oi! Oi! Oi!...

Új hozzászólás Aktív témák