Új hozzászólás Aktív témák

  • Varlaisaran

    senior tag

    válasz #54715584 #20797 üzenetére

    Ezt nem írtad eddig, én azt hittem hogy küldetés nélkül volt ez. Mindegy, most már éjjel van, majd átnézem a dolgot holnap aztán írok.

    A konzol. Vannak operatív parancsok, és van a többi. Operatív az, amely valamilyen módon (általában azonnal) beavatkozik az "világ" működésébe direkt vagy indirekt módon. Ilyenek töbek között a placeatme, additem, setstage, resurrect, kill, enable/disable, lock/unlock, moveto, ésatöbbi. Lehet velük nagy kárt okozni, de lehet őket biztonságosan is használni, ehhez viszont tapasztalat és ismeret kell. Kivéve ha kipróbált kompozíciókat próbálsz meg, pl UESP egy jó forrás a konzolos gyógymódokra, ha hiba van. Vagy itt megkérdezed a hibát.

    A nem operatívak az említett tgm, tcl, tfc, twf, stb. Azok nem avatkoznak a világ éltető mechanizmusaiba, de néha kihatással vannak rá. A mentésben nem okoznak kárt, használhatod őket. A tgm-nél érdemes figyelni arra, hogy szintléptetéskor, ilyenolyan eventek játszódásakor (pl kocsibérlés, sárkánylélek elszivás, egyéb scriptelt jelenetek) azért ne legyen aktív ha egy mód van rá.
    Ha valami olyan parancs, bug gyanú, stb van akkor tedd ide fel, aztán meg lehet vitatni a teendőket.

    A nemmeghalásra viszont nem a tgm-et ajánlanám, inkább technikai kérdésnek tűnik nekem. Hogy mit hogy lenne jó, milyen karakter, milyen stratégia, milyen játékmenet, ésatöbbi. A technikai oldalammal ellentétben játékosnak én elég béna vagyok, ebben én nem, de itt jópáran tudnak segíteni, ha kérdezel.

    [ Szerkesztve ]

    35mm-es kópiákat vásárolok, tartalomtól függetlenül. Christie P35GP-hez rövid objektíveket keresek, 25-40ig.

Új hozzászólás Aktív témák