Új hozzászólás Aktív témák

  • Pacee87

    aktív tag

    Sziasztok!

    Szeretnék egy kis segítséget kérni, mert ebben a témában most kicsit elvesztem...
    Jelenleg egy Compal CH7465VF modemem van a Vodafone-tól és zargatnak azzal, hogy váltsak Gigabites netre és az Arris 3.1 modemre.

    Itt eddig dicsérő hozzászólásokat olvastam erről a modemről.

    Viszont nem vagyok egyszerű eset abból a szempontból, hogy nekem a szolgáltatói modemnek modem üzemmódban kell működnie, mert saját routereket és egyebeket használok mögötte, IPv6 tiltásra is szükségem van, illetve, hogy saját IP-t kapjon (jelenleg 89-es), ne 192-est.

    Ami még feltűnt most és számomra ez a legfurcsább dolog, hogy kábelen nyomtam egy Speedtestet a PC-men ami a saját routeren csatlakozik a (modemen keresztül) netre, illetve a laptopon, ami a Compal-on keresztül. A PC alig több mint 300Mb-et mutatott, míg a laptopon 515Mb jött. Úgy is, hogy ugyanazt a célállomást pingelte mindkét gép. De amit még inkább nem tudok hova tenni az az, hogy a forrásnál két teljesen különböző 89-es IP címet adott vissza a Speedtest. Lehet, hogy hülye vagyok, de nem az van, hogy a modemtől kifelé egy IP cím van? :F :F

    És akkor visszatérve a váltás kérdésére: Tényleg jó ez a modem? A hölgyemény szerint ehhez a cseréhez mindenképpen küldenének szakikat. Ők be tudják állítani helyben a fentebbi kívánalmaimat? Megéri a csere, ha egyébként én köszönöm szépen elégedett lennék a mostani helyzettel, ha esetleg inkább a havidíjon faragnának valamennyit arra szerintetek van lehetőség?

    Hosszú lett, de köszönöm előre is, ha segítetek. :R :R

Új hozzászólás Aktív témák