Új hozzászólás Aktív témák

  • válasz gurabli #9016 üzenetére

    A listád alapján meglepő lenne, ha mindenhova 2,5-es vezeték menne... ugyanis csak azokat lehet C16-al biztosítani. Ahova 1,5-es vezeték megy, azt B13-al lehet csak biztosítani. Tehát igen... lehet, hogy kisebb megszakítók kellenek.

    A megúszós villanyszerelők:
    - kevesebb áramkört húznak ki
    - azt is túl nagy kmsz-el... nehogy levágja
    - a kmsz és vezeték keretsztmetszet nem passzol
    - keresztmetszetet váltanak a kötődobozban.. azaz pl. 2,5-el indulnak és kényelmes 1,5-el érkeznek a szerelvényhez.
    - az egy(etlen) AVK mind felett (mint az egy gyűrű mind felett)

    Egy provokáló megjegyzés, ami tapasztalat... hogy minél öregebb egy villanyszerelő, annál nagyobb az esély, hogy a fenti pontok alapján szerel... ugyanis pontosan így szerelt évtizedeken át és akkor jó volt az.

    Nálad az első két pontot, már a listád alapján látni, ha valóban csak C16 van. Néhány példa a megúszosra a listád alapján:

    - A kazánhoz elég lenne 6A. De az is lehet, hogy van a kazán mellett egy 6A kmsz.
    - A világítást és dugaljakat nem illik egy áramkörre tenni. A ledes világítás így pl. C16-al van biztosítva, ami nem OK.
    - A redőnymotorokat külön áramkörre rakni és jóval kisebb értékre kell biztosítani, mint C16
    - A hűtő áramkörét külső résszel egy áramkörre rakni nagy bátorság. :W
    - A külső részhez külön áramkör kellene, jobb esetben külön ÁVK-val (Fi relé), ahogy a hűtő és a konyha beépített gépei is mehetnek külön ÁVK-ra

    A túl nagy C16-ok másik hátránya az, hogy nagy az esély, hogy zárlat esetén a szolgáltatói biztosíték megy le a villanyórában. Mondanám, hogy vicces úgy hazajönni, hogy a ház nagy részében nincs áram... de anyukám azt mondta, hogy a rossz dolgokkal nem szabad viccelődni.

    Most talán csak részmegoldásokat lehet csinálni, de a következő esedékes festéssel összekötve már meg lehetne rendesen csinálni, ami nyilván pénz, meg nem is látszik, hogy mire ment el...

    Ez pedig már nem neked írom, csak úgy... :R Annyiszor látom, térkő, új tető, új kerítés, medence, robotfűnyíró, öntözőrendszer, csillivilli csaptelepek, ház leszínezve CSOK színűre (szürke, fehér) stb... szóval ezekre van pénz, de ami a falban van, az nem számít. Bár lehet, hogy csak én találkozok olyan házfelújítással ahol a külsőség vitt mindent és falban nagy volt a baj. :U

    [ Szerkesztve ]

    Meliora sunt bono inimica

Új hozzászólás Aktív témák