Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz grabber #15188 üzenetére

    A telepítés alatt nem kér netet. :)

    Amire te gondolsz az az OOBE (Out o Box Experience), kb. mint egy kezdeti beállítások iPhone-on vagy Android-on. Ott már fent van a rendszer, csak az alapbeállításait + az első user account-ot állítod be. Ha csinálsz egy új fiókot, a hálózat utáni adatvédelmi dolgokat ugyanúgy végig kell nyomkodni.
    #15193coco2
    Nem okvetlen MS fiókhoz van kötve. Lehet, hogy egy sima OEM Pro kulcsot raktak rá, ami nem transzferálható. Mivel ez olcsóbb, mint a Retail, szerintem ennek elég nagy az esélye.
    #15195Geth
    Azt ugyan nem tudjuk, használt gépről van-e szó, mert ha valami használt, refurbished csoda, akkor az előző tulaj is vehetett rá Pro-t, de ha ilyen gép, akkor ez a legkevesebb.
    Használt gép esete, a végfelhasználó legit forrásból jutott hozzá, papírral, csörgött a telefon, hogy nem tudják újratelepíteni rajta a Windows-t. Rövid nyomozás után kijött, hogy a telepítéskor, ha netet kapott a gép, az Azure AD egy tartományába akarta bekényszeríteni, azaz csak oda szóló mail-címet fogadott volna el. Gondolom helyi AD-s esetnél megszokták, hogy a reinstall-ra elfelejti a gép a tartományt. A megoldás az volt, hogy net nélkül telepítés + CMD-n keresztül net paranccsal helyi felhasználó felvétele, így eljutott a laptop az asztalig és utána már netre rakva nem vernyogott. Most, ha jól tudom, zajlik az egyeztetés a szervezettel, akik eladták. Ezt csak azért írtam le, hogy ilyen balesetek az MS Cloud-os érájában csak sokasodni fognak.

    Ugyanitt kérdezném, hogy ha egy gép alaplapja hozzá van így kötve Azure AD-hez és meg akarom venni, hogyan lehet ezt előre lecsekkolni? Újratelepítésnél, ha kap netet, akkor rögvest tartományi címet kér (és nem is lehet átlagos módszerekkel továbblépni). Újrarakni nem tudom az eladónál, ennél kéne egy fokkal gyorsabb módszer :D

    [ Szerkesztve ]

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák