Új hozzászólás Aktív témák

  • Csorbi

    addikt

    válasz King Unique #18037 üzenetére

    De van miről beszélni, mert nem tartalmazott digitális aláírást. Ennek a megléte/hiánya is egy koncepció a biztonságos működésre - biztonsági szoftverek üzleti modellje válogatja, hogy megköveteli vagy sem.
    Mint írtam, a SEP csupán a fájl reputációja, azaz a világban való előfordulás gyakorisága alapján is képes megítélni egy fájlt nem biztonságosként, teljesen függetlenül attól hogy van-e benne kártékony/nem kívánatos kód vagy sem. De ez mind-mind jellemzően testreszabható - van egy alapbeállítás, ami nem feltétlen az AV használata előtti "megszokott szabad" működést teszi lehetővé, ezen lehet finomhangolni.
    Nálam az ESET is blokkol időnként 1-1 alkalmazást a hálózatvédelem alatt, be kell tanítani és onnantól nincs gond. A hozzá nem értő felhasználó ilyenkor nem érti mi történik, mit keressen, csak azt érzékeli hogy az ő kedves kis alkalmazása nem megy a netre, és akkor -> az biztos bug.

    Példa,ebbe a listába néha "érthetetlenül" kerülnek be tök hétköznapi alkalmazások is, aztán persze a logban világosan le van írva mi az ok. Itt a képen épp jelentős védekezés folyik hálistennek. :D

    A "szak"topicok topicgazdái átlagban egyébként mennyire valós szakértők? :) Úgy értem, a CV-ben legalább van tizenX év, fő profilban (foglalkozás körében) szerzett tapasztalat az adott témakörben, vagy autodidakta "innen-onnan" hallott infókra épülnek? :B :))

    Amiben maximálisan egyetértünk, az a "rendszeroptimalizáló" programok létjogosultságának erős megkérdőjelezése. Azoknál nagyobb kárt semmi nem tud okozni. UEFI szintjén tiltanám akárcsak a közeledtét bármelyiknek is egy PC-hez.

Új hozzászólás Aktív témák