Új hozzászólás Aktív témák

  • petakpa1

    őstag

    Sziasztok!

    Van valakinek bármi ötlete az alábbi problémára? Előre is bocsi a hosszú postért, de próbáltam minden lényeges infót leírni.

    Konfig:
    AsRock K7NF2-Raid lap
    Athlon XP-M 2600+ CPU 200x11=2200 MHz beállításban így BIOS mobile Athlon XP 3200+nak detektálja, ami meg is felel a valóságnak, hiszen a 3200+ bartonok épp 2,2 GHz-en mennek
    2x1 GB Kingmax PC3200 DDR ram dual channelben 3-4-4-8 időzítésekkel (SDP szerint ennyit bírnak sajnos csak a memok)
    Gigabyte HD4650 AGP 1 GB DDR2 videókártya
    Brand HP gépből származó Liteon gyártmányú 250W-os tápegység

    + 64 GB-os Samsung SSD830 természetesen SATA csatlakozós, a lap SATA 2 portjára van csatlakoztatva.

    A gép évekig nagyon szépen működött Windows XP-vel, igaz akkor egy 300W-os Codegen táp volt benne, és egy nVidia GeForce 440MX kártya.

    GeForce-ot WinXP alatt eltávolítottam, majd kicseréltem a HD4650-re, közben tápcsere is volt. WinXP-re simán feltelepült A HD4650-hez amd.com-ról letölthető legfrissebb driver.

    A konfig gyönyőrűen muzsikált WinXP alatt, egy problémám volt csak, hogy a monitorom 2560*1080 natív felbontását nem tudtam beállítani, pedig a HD4650 tudja. Ez sajnos WinXP hiba egy 3870K APU-ban lévő HD6550D IGP-vel se tudtam belőni a 2560*1080 felbontást WinXP alatt.

    Ezért szerencsétlen NForce2-re is nekiálltam Win7-et telepíteni. Nem röhög:DDD

    Win7 szépen fel is kúszott az SSD-re, de amikor a Win7 telepítés véget ért, és a teleptő újraindította a rendszert (azt hiszem ez a második újraindítéás volt a telepítés folyamatában), akkor a gép bootolása megáll ott, mikor a BIOS a CPU-t memóriát és ide eszközöket mutatja a képernyőn.

    Alul 0078 hibakódot mutat.

    A Samsung SSD-t egyébként felismeri, kilistázza, de nem csippan a gép, nem hajlandó elindítani a bootol-st róla.

    BIOS-ban SATA vezárlő természetsen engedélyezve van, non-Raid módban.

    Érdekes, hogyha Raid módra váltok akkor tovább megy a BIOS boot folyamata, bejön az nForce2 Raid BIOS-a és be tudnám konfigurálni a RAID köteteket. Természetesen nincs még egy ugyanilyen SSD-m és nem is lenne értelme Raid-ezni ezen a gépen, mert amúgy sem háttértároló sebessége a szűk keresztmetszet, hanem az alaplapi SATA vezérlő mely csak 1. generációs 150 MB/s-et tud, ki se tudja hajtani ezt az SSD-t.

    A gyanúm az, hogy a Win7 telepítő a telepítés utolsó fázisában belepiszkált valamit a BIOS-ba, annak is a SATA/Raid részébe és az okozza ezt a problémát.

    Korábban gond nélkül ment ugyanez az SSD ebben a gépben XP-vel ahogy fentebb is írtam

    Eddig az alábbiakat próbáltam megoldásként:
    - SSD-t áttettem a főgépembe és futtattam egy lemezellenőrzést, de semmi hibát nem talált, partíciók aktívak, hibátlanok. De mondom el se jut odáig a K7 gép, hogy bootolni próbáljon az SSD-ről.
    - Bios reset többször megvolt, de semmi
    - Elemet is kivettem és úgy Bios reset de az se segít.
    - Próbáltam áttenni SATA1 portra, viszont akkor nem ad képet a gép. Ez mintha korábban is probléma lett volna, mikor az XP-t telepítettem, de az már évekkel ezelőtt volt...
    - Próbáltam másik lemezt kötni a SATA 2 portra, de akkor se ad képet.

    Bármi ötletet szívesen veszek:))

    [ Szerkesztve ]

    "... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))

Új hozzászólás Aktív témák