Új hozzászólás Aktív témák

  • soldier2

    őstag

    válasz DrBubo77 #70 üzenetére

    Nem, nem fér bele "ott" a Kopi Luwak, nem üti meg a szintet :). De a Hardcore topic összefoglalóját elolvasva már megérti, hogy miért nincs értelme a kérdéseinek.

    Töpi:
    Milyen elég jó őrlőd van? Széles a választék, ha ismerem segíthetek a beállításával is.
    Töpi: röviden: veszel friss kávét (Pacificcaffe, Kapucziner, AVX olcsóbb kávéi) őrölsz valamennyi kávét, beleteszed a dupla kosárba, egy késsel lehúzod a fölösleget, és megméred mennyi kávé megy bele (ezután csak ennyit teszel, az elején mérni kell). Tömöríted, a gépet előmelegíted (mindegy mit ír a használati, legalább 15-20 perc kell neki felhelyezett karral, hogystabil legyen) pid ha van állítsd 92 fokra. Ha a mért őrőlt kávé 2-3-szorosa jön le 30-35s alatt akkor jó vagy, ha kevesebb italt kapsz (esetleg semmit) akkor túl finom az őrlemény, állíts a darálón durvább irányba (kezdetben nagyobb lépésekben állítsd, majd ha már villába fogtad az optimális állást (volt a daráló túl finomra és túl dúrvára is állítva akkor finomhangold apró lépésekkel). Ha több italt kapsz ennyi idő alatt akkor finomabb irányba kell állítani a darálót. A kávé mennyiségén ne változtass, a hőmérsékleten is csak akkor ha már belőtted a darálót (érdemes 2-3 °C lépésekben haladni). Készülj úgy, hogy kidobsz az ablakon negyed kiló kávét ha szerencsés vagy, fél kilót ha peches. Ha szívatni szeretnéd magad vegyél bolti szemes kávét, ezek co2 tartalma már alacsony, gyakran alkalmatlanok presszónak (ún. döglött kávé). Ha további kérdések merülnek fel inkább valamelyik másik topikban folytatjuk.

    [ Szerkesztve ]

    Van úgy, hogy bizonyos aktákat ki kell nyomtatni. A https://fundaforest.eu/hu oldal meglátogatása csökkenti a környezetterhelést. Köszönjük, hogy kattintott!

Új hozzászólás Aktív témák