-
GAMEPOD.hu
RECEPTEK GYŰJTEMÉNYE A TOPIKBÓL
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
válasz #49155328 #6400 üzenetére
szezámpaszta, ázsiai boltokban kapni, ha nem akarod magad csinálni (én boltit veszek, egy kisebb üveggel elvagyok jó ideig)
#6399 krizmo_
Bolti hummuszt nem is szerettem kb sosem, de mióta egyszer ettem más házi készítésűjéből, csinálok én is, nyamnyam.[ Szerkesztve ]
solfilo
-
veterán
válasz krizmo_ #6403 üzenetére
Ugyanazok kerülnek bele, mint amit te is írtál, ez a naturabb verzió fogott meg humusz ügyben. Tahiniből és olivából lehet kicsit többet használok, de erre nem veszek mérget, több részletben szoktam hozzá adni, kóstolgatva.
Római köményesen még nem ettem, úgyhogy legközelebb kipróbáljuk úgy is!solfilo
-
perempe
addikt
Egyben milyen sertéshúst érdemes sütni? Hogy érdemes elkészíteni?
Én jénaiban szoktam fedőjével (~3 óra 150°C-on légkeveréssel), de inkább főtt hús jellege van. Ma pl. combot és egy kisebb megmaradt karajt sütöttem egyszerre.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
perempe
addikt
válasz perempe #6406 üzenetére
Legközelebb megpróbálom a Szoky köménymagos sertéssültje alapján.
* Brahms: 4. szimfónia *
-
#49155328
törölt tag
-
krizmo_
Topikgazda
válasz perempe #6406 üzenetére
Szinte bármelyik részét jó egyben megsütni. A hentesnél lehet kapni malac combot szeletelve, olyat amiben benne van a csont(Frédi szeletnek is hívják), karajt is lehet egyben sütni, vagy pulled porkot.
A sütés végénél vedd le a fedőt és ilyenkor tegyél rá légkeverést, így megpirul majd, és nem lesz főtt íze.
-
veterán
válasz krizmo_ #6417 üzenetére
Pécsett jártam 2001-2002 körül Pizza Hutban, bezárás előtt pár héttel. Ki voltak már fogyva valami alapanyagból, így végül Hawaiit kértem, életemben először ettem vastag tésztásat és ananászosat.
Aztán azóta persze találkoztam a tényleg olasz jellegű vonallal, nagyon bejön az is (otthon is igyekszem klasszikus feltéteket tenni rá), de néha muszáj bűnbe esnem. De csak rendelve, mert párom kitagadna, ha ananászosat csinálnék otthon.Ketchupnál már teljesen más a szitu, pont úgy viselkedek, mint a pizzán ananász ellenesek az ananász kapcsán, belátom, hogy nem vagyok konzekvens.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
krizmo_
Topikgazda
Lecsó csirkemellel, és rizzsel
Recept:
Ízlés szerint hagyma, paprika, paradicsom és só.
A felszeletelt hagymát odateszem pirítani, majd a paprikát is hozzáadom, ha kicsit megpirultak mehet hozzá a paradicsom. Amíg fő a lecsó sütök néhány szelet csirkemellet, amit sóval, borssal, és a végén egy kis fokhagymával fűszerezek. Közben a rizst elkészítem...Egyszerű, elronthatatlan, és nagyon finom.
Kinél hogy készül a lecsó, mi kedvenc recept?
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz krizmo_ #6421 üzenetére
Szalonna zsírja vagy valamilyen egyéb olaj/zsiradék, vöröshagyma, fokhagyma (kevés, hogy ne vigye el nagyon az ízét), tv és egy kis csípős paprika (zöld hegyes vagy bogyiszlói), paradicsom (héját lehúzzuk), gyakran kerül még bele cukkini/tök, só, néha kis fűszerpaprika. Nokedlivel esik a legjobban újabban, ekkor a végén főzünk a lecsóba kis virslit is.
[ Szerkesztve ]
solfilo
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #6421 üzenetére
Zsír, hagyma, paprika, paradicsom, só, piros- füstölt- chipotle paprika, kolbász, virsli.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Cha-b
senior tag
válasz #49155328 #6425 üzenetére
1kg liszt
5dl tej
100g vaj
100g cukor
20g só
2db tojás
1 budafoki élesztő+ tojás a kenéshez
Vaj felolvaszt, bele a tej és cukor kézmelegre melegít.
Élesztő felfuttat benne.
Többi hozzávalóval kidagaszt, utána kb. Duplájára keleszt. Bucizás 150g/db, 10 perc kelesztés utána tojással leken, 10 perc pihi megint leken szezámmaggal megszór.
Sütő 170 fok 15 perc 145 fok 10 percCSAKAKISPEST!!!!
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Digitalpimp #6424 üzenetére
Kolbásszal még nem is próbáltam, de biztos finom lehet. És ez a füstölt paprika is felkeltette az érdeklődésem. Ezt a fajta verziót frissensült, ropogós héjú kenyérrel tudom a leginkább elképzelni.
-
krizmo_
Topikgazda
válasz Mr.Csizmás #6426 üzenetére
Kicsit nem árt néha. Amikor az első Wellington bélszínt készítettük párommal karácsonykor, megittunk egy üveg mazsola bort, másnap annyira meglepődtünk, hogy milyen szép lett és még a képek is jók lettek. Azóta sem tudom hogy készítettem el a tésztát hozzá...
[ Szerkesztve ]
-
Digitalpimp
senior tag
válasz krizmo_ #6429 üzenetére
Igen, felkarikázott kolbász megy bele, amit előtte kicsit le szoktam sütni. A friss kenyér alap hozzá, én is csak "tunkolva" eszem. Úgy esik a legjobban. A paprikák nagyon jó ízt adnak a szaftjának, a chipotle meg pont kellemesen csípőssé teszi.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Mr.Csizmás
Topikgazda
BB topicban fólia linkelve, ti mit ajánlanátok fóliahegesztő gépnek?
"Szólítson csak Cirminek." | B&B XI | 3D nyomtatás Bp és környéke |
-
#49155328
törölt tag
Reméljük idén nem marad el : https://www.programturizmus.hu/ajanlat-
szekesfehervari-lecsofesztival.htmlA mi alapreceptünk : 3:2:1
1,5 kg feldarabolt paprika
1 kg paradicsom
0,5 kg hagyma
2 evőkanál sertészsír
2 evőkanál pirospaprika
1 teáskanál só
+ frissen "őrölt" bors.Ez a lecsók alapja. Aztán ezt lehet fokozni Fradi módra, mindent bele!
Ki mit szeret. -
őstag
válasz Mr.Csizmás #6432 üzenetére
Proficook PC-VK 1080 [link]
-
krizmo_
Topikgazda
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #6435 üzenetére
A Steba VK7 csak az drágább. [link] Mellette azt sem látom, hogy miket tud. Elvileg az a jó, aminek van két vákuum fokozata (nedves cuccra, meg nem arra) ezen túl pedig sima és turbó. A Proficook-nál ezek variálhatók attól függően, hogy mihez kell. Mondjuk a nedves cuccoknál esetleg bejön az is, ha lelógatod a konyhapult szélén vákuumozás közben.
Ha keresel, akkor legalább 0,8 bar-os legyen, a 0,7 már nem az igazi. Nem véletlenül az összes olcsóbb 0,7 bar-os.
-
őstag
válasz Mr.Csizmás #6438 üzenetére
Szívesen. Nem akarom elrontani a keresés izgalmát, de a Proficook-nál valószínűleg nem fogsz olcsóbbat találni. Az el van árazva, lefelé. Én 4-5 éve használom kb. hetente biztos, azaz megbízhatónak tűnik.
-
Digitalpimp
senior tag
válasz #49155328 #6433 üzenetére
Ennyi zöldséghez nem kevés az 1tk só? Nálam inkább fordítottak az arányok, mondjuk 4 fej hagymához 2 nagyobb paprikát teszek. Persze ki-hogy szereti.
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
krizmo_
Topikgazda
Hentes tokány orzo tésztávalRecept:
~ 80 dkg karaj (vagy sertéscomb)
- 150 dkg füstölt kolozsvári szalonna
- 1 db nagyobb fej lilahagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 15 - 20 dkg kovászos uborka
- 1 doboz (100 - 140 g) paradicsompüré
- Só, bors ízlés szerintMegpirítom a felcsíkozott szalonnát, majd hozzáadom a hagymát, összepirítom őket, és a fokhagymát is beleteszem, ezt követően mehet rá a felcsíkozott hús, majd a paradicsompüré.
Felöntöm annyi alaplével, hogy ellepje, amikor a hús már majdnem megfőtt hozzáadom a felkockázott kovászos uborkát is, és addig főzöm, amíg a hús teljesen meg nem puhul. Fontos a kóstolás, érdemes a végén sózni, mert az uborka és a szalonna is enged sót, a bors is ilyenkor mehet bele!Orzo tészta elkészítés:
Kevés olajon megpirítom a tésztát majd felöntöm dupla mennyiségű vízzel, és készre gőzöm. Úgy készül, ahogy a tarhonya.Rizzsel, nokedlivel, sültkrumplival, tarhonyával, vagy bármilyen tésztafélével lehet tálalni.
-
-
Cha-b
senior tag
válasz krizmo_ #6442 üzenetére
Ugyanígy készítem én is, csak csemegeuborkával, illetve ki milyen pikánsan szereti én az uborka levéből is rakok hozzá egy kicsit.
Mi egy fokkal jobban szeretjük a gombás tokányt a hozzávalók és a metódus ugyanaz, csak uborka helyett gombát pirítok bele a hús után, illetve mi sült burgonyával szeretjük.Szerk.: lilahagyma helyett vöröshagymát használok.
[ Szerkesztve ]
CSAKAKISPEST!!!!
-
krizmo_
Topikgazda
-
Tibicsucsu
aktív tag
Sziasztok!
Aldis "bio" bulgurral van valakinek tapasztalata?
Korabban DM-es bulgurt csinaltam es azt eleg volt forro vizzel felonteni, de ezt mar kb ugy foztem, mint a rizst (2x annyi vizzel, fedo alatt, amig felszivja az osszes vizet) es meg igy sem lett igazan jo az allaga.