Új hozzászólás Aktív témák

  • updog

    senior tag

    válasz Kobe #16009 üzenetére

    Jogos, persze, de tényszerűen a vevő oldaláról hiúsul meg a tranzakció - ami a papíron van, az bizony fekete-fehér, ha le van írva hogy ez az eset vis maior akkor az (#16008), de ha nincs leírva, akkor - legalábbis az idézetem szerint és több helyen ezt találtam - ez a vevő problémája (ha nem is az ő hibája).

    Az hogy az eladó túlbecsülte az árat, a vevő ezt elfogadta, és/vagy az értékbecslő meg egy ****, az sajnos benne van a pakliban. (nem értek hozzá, nem lehet több értékbecslést kérni pl. ugyanahhoz az adásvételhez? szerk: ja látom a válaszokat, jogos: másik bank + szerződésmódosítással a határidő kitolása pl. működhet akkor)

    Amúgy simán el tudnám képzelni, hogy bank által elfogadott, "hiteles" értékbecslőt az eladó kötelessége legyen hozni és ugyanúgy kötelező lenne megcsináltatni előre, mint az energetikai tanusítványt.

    Persze ez szép álom, de azért jó belegondolni hogy az eladónak muszáj mellékelnie egy hivatalos papírt arról, hogy mennyit ér a lakása, és ez alapján össze lehet hasonlítani hogy ő mennyit kérne érte. :D

    [ Szerkesztve ]

    "Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"

Új hozzászólás Aktív témák