Új hozzászólás Aktív témák

  • LGLuke

    őstag

    válasz audi100td #7017 üzenetére

    Kedves audi100td!

    Lehet csak a fáratság okozza, de minden hsz-t félreértettél!

    Pl. hogy ne lehetne jobb a seektime, akkor, ha kevesebb lemezből áll a winyó??? Ha 5 lemezből áll, akkor nyílván vannak olyan adatok, amik az egyiken kezdődnek és a másikon fejeződnek be, így van seek, viszont, ha egy tányérból áll, akkor itt egybefüggő adat miatt nincs is seek. Nyílván nem sok ilyen adat van, hiszen pl. 5 tányér esetén 4 váltás lehet. De szélsőséges esetben lehet.

    Itt a link a WD Black Edition tesztről: WD BE

    HDTach egyértelműen kimutatta, hogy a BE nincs Raidre optimalizálva, míg a sima AAKS változat gyorsabb nála RAID-ben. Ez annyit jelent, - amit már leírtam korábban - hogy a BE az Stand alone, azaz RAID mentesen verhetetlen sebességbajnok volt a teszt szerint, de RAID-re még a sima AAKS is jobb, viszont, ha BE minőségű RAID-es merevlemezt szeretnénk szintén 5 év garival, akkor ott a RE3.

    Az lehet, hogy az AAKS HW-ben csak a cache méretében különbözik, de a fejmozgást szoftveresen lehet optimalizálni, ezért valóban lehet jobb a BE az AAKS-nél.

    Azt soha nem állítottam, hogy csak 1 TB-os van RE3-ból, mindössze csak 1 példát írtam.
    A RE2 és RE sorozat minden tagja 16 MB cachet tartalmaz ha jól emléxem és max 500 GB-os verziók vannak belőlük. Csak RE2-ből van GP-s változat. RE3-nál a 250 és 500 GB-os csak 16 MB cachevel szerelt, míg a 750-es és 1 TB-s már 32 MB-vel.

    A tesztet megmutattam, remélem világos, hogy igyexem nem vaktában beszélni.

    A másik hsz pedig a RAID és Stand alone merevlemez közötti különbség. Azért mindegy a darabszám, mert ha 100 merevlemez van a gépben de nincs RAID-ben az stand alone-nak számít, míg nyílván RAID-hez célszerű legalább 2 db "azonos" (-> nem feltétlenül kötelező, de ajánlott) merevlemezt beszerezni.

    Remélem sikerült helyretenni a dolgokat, és további kellemes fórumozást kívánok.

Új hozzászólás Aktív témák