Új hozzászólás Aktív témák

  • jozsi252

    veterán

    Sziasztok

    Csupán egy kis rövid beszámolót írnék egy élezőről. Május közepén vásároltam a Bladeshop-nál egy Work Sharp Knife and Tool MK2 élezőt. Nagy reményeket fűztem hozzá hogy végre lesz egy jó élezőm. Sajnos több fajtát kipróbáltam de mondhatni hogy hulladékok voltak. Viszont ez nagyon jó vétel minden egyes forintot megért. Végre itthon minden kés éles, és még egy aránylag rossz éllel rendelkező kést is nagyon gyorsan élessé lehet tenni.
    Volt olyan kés ami annyira csorba volt hogy a P80-as szalaggal kellet neki esni, aztán P220, majd egy P6000 a végére. Hibátlan lett a kés utána. Miután 1-1 kést megcsináltam vele és kialakult az új élszalag a megfelelő élszöggel, utána már könnyű karbantartó élezést csinálni. Nagyjából 3-5 húzás minden oldalon a P220 majd a P6000 szalaggal és hibátlan lesz a kés.
    Pár perc alatt meg van az egész folyamat.
    Gyárilag 2db P80 2db P220 2db P6000-es szalag járt hozzá, és még mindig ezeket használom. Bár a P220-ból tervezek egy 6-os pakkot rendelni mert az kellene már, viszont az elhasznált szalagokat nem szabad kidobni mert polírozásra egy sokat használt P220-as szalag tökéletes!
    7-8 kést tartok folyamatosan élesen az élezővel, szóval a szalagok jól bírják nagyon. Nem olcsó, mivel most itthon 57-58 körül van ha jól rémlik, de megéri ez a szalagos élező nagyon! Remélem segítettem valakinek a kis írásommal aki elgondolkozott már rajta.

    Rengeteget keresgéltem utángyártott szalag után de egyszerűen nem találtam hozzá megfelelőt. Még ha méretbe lenne is de sajnos nem annyira hajlékony hogy tudja forgatni a gép. Szóval sajnos marad az eredeti nagyon drágán.

    iPhone 13 Pro Max

Új hozzászólás Aktív témák