Új hozzászólás Aktív témák

  • PROTRON

    addikt

    válasz Hulk24 #11040 üzenetére

    Jaja, a kábeles igényt is simán megszokták oldani, csak az extra egyeztetések miatt szokták javasolni a légvezetékes bekötést, mert gyorsabb.
    Kábel esetén 15m kábel távolságig ingyenes, afelett meg 6k huf/folyóméter a díj, míg légvezeték esetén 30m a határ.
    Nem tudom mennyibe kerül oszlopot állítani(tőlünk mindig úgy rendelik meg hogy vagy van épület aminek van fala-->nem kell oszlop, vagy földkábeles--->nem kell oszlop) a falra szerelhető mérőhely típusok esetén, de gyanítom hogy árban kb ugyanannyira jön ki mint az általad is kért földkábeles, geyer szekrény verzió.

    Mivel úgy is a telekhatárhoz vagy köteles telepíteni a mérőt, így tényleg csak annyi a telken belüli a munka hogy leásnak egy 40x80 széles és 70cm mély gödröt leütnek 1 vagy max 4 db 3 méteres szondát, rámérnek, rárakják a dobozt visszalapátolják a földet, a telekhatárig ásnak egy szintén 70cm mély gödröt, átfúrnak a kerítés alatt és beraknak egy belső legalább 50 mm átmérőjű védőcsövet, aztán mindent visszatemetnek.

    Kb fél nap, reggeli, ebéd, tízórai, épp elment 1 csaj az utcán típusú etc szünetekkel...

    anyagköltség, munkadíj, meg az elműnek fizetendő díjjal együtt ahogy fentebb írják valahol millió körül lesz, de persze a pontos utcai kábel távolság, meg a környékeden valóságban dolgozó villanyászok tényleges árai azért még alakítják...mert pöstön nagyobb a verseny.

    [ Szerkesztve ]

    Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Új hozzászólás Aktív témák