Új hozzászólás Aktív témák

  • KROK640

    veterán

    válasz arn #103922 üzenetére

    ÚÚÚ, jó kis konfig összehasonlító (és scannelt újságból! :R ) . De szerettem ezt a magyar újságokban is :D
    Fura, hogy '98 júl-aug és már szinte mindegyik 400-as PII-vel operál, mikor '99-ben én vettem a gépet (május legeleje) akkor a boltban a 450-es Klamath volt a csúcs, de Celeron fronton a 366 volt a maximum amit el lehetett érni, és még a drága konfigok is 64MB-val mentek, itt meg azért a versenyzők között találni 128MB RAMosat is. (igaz később megtudtam, hogy akkoriban az előrelátók már a 366-osokat is 128MB RAMal vették).

    A konkrét példányra kitérve :
    Soyo alaplap nekem nem hangzik túl jól, de ha teszi a dolgát ok, de tuti valami Abitot vagy Asust vártam volna inkább. 128MB RAM nagyon is ok, ahogy 11,5GB-os (volt olyan? 10.2-esről tudok, meg 13GB-osról) HDD is. Az Intel 740 sokak szerint vitatott pont lehet, nekem spec a maga idejében S3 Trio-val az Intel 740 egy vágyott VGA volt, így szerintem az is rendben. És akkor ezenfelül a Voodoo 2 SLI :D Mondjuk az akkori kb csúcson az 1600×1200-as monitoron még ígyis csak 1024-es játszogatás mehetett Glideon maximum, de az sem rossz.
    Hangkártyából tök fölöslegesnek tartom a kettőt, a dual line (gondolom ISDN) modem viszont nagyon lovely extra :)
    A korabeli ára meglehetősen érdekelne, de hogy láttam erre nem tért ki a cikk, de gondolom egy akkoriban használható használt autó árát tuti elkérték érte. És gyanítom, hogy újszerű állapotban ma is annyiért mehet egy komplett ilyen.
    (összehasonlításképp, ekkoriban sajátban nekem C64 volt, nem sajátban meg sokszor ültem haver 166-os P1-ese mellett amiben volt 16MB RAM, 1GB HDD, és valami vacak fél MB-os VGA, és akkoriban azt is jó gépnek gondoltam)

    (az újságban még konkrétan láttam azt a játékot (Incoming) hirdetve amit később az ASUS V3400TNT-mhez ajándékba kaptam :D , valamint tárgyalja azta BEOSt is amit anno egy kicsit én is használtam. LOL : VooDEUX (francia nyelvtudással ez szó vicc) a Wicked 3D és a Monster 3D pedig ismerősen cseng.
    Azt viszont sajnálom, hogy a játékoknál nem írnak bővebb gépigényt, érdekelt volna, hogy mit adnak meg a korabeli játékoknak mint gépigény)

    Jó volt, ilyeneket még hozhatnál :)

    Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

Új hozzászólás Aktív témák