Új hozzászólás Aktív témák

  • Czo

    őstag

    válasz MasterDeeJay #77025 üzenetére

    Az eszkozatadas azaz a "PCI passthrough" funkcioval tuti megy. Bar nem tudom, hogy ez desktop virtualizacinal hogyan oldhato meg. Xen-vel futtattam mar igy 98-at a broadwellemen, atadva neki a ViRGE-t, a Voodoo 2-t es a Live-ot. Mivel a virutalizalt hardverek eloszor emulaltak, azokhoz pedig volt 98-as driver, igy felkialtojelek nelkul ment minden funkcio (volt egy ismeretlen device, a Xen Platform device nalam, ami a Xen interface, amit meg tud szoliatni a lentebb emlegetett Xen driver).

    Kb minden virtualizacional van egy "emulalt" hardverreteg. Pl Xen vagy Qemu/KVM vagy vmWare eseten BX/PIIX4 paros es SB16 + Cirrus Logic az emulalt "alap" (megfeleloen kivalasztott hw verziok eseten). Ha az ember telepiti az adott virtualizaciohoz tartozo drivercsomagot, akkor amelyik emulalt hardverhez kerul driver telepitesre, ott a bootolasi folyamat kozben letiltasra kerul az emulalt HW es a feltelepitett driver egy jobb, emulacio mentes kornyezetet biztosit a virtualizalt rendszer szamara. Jopar eve tudjak a chipsetek (amiota bekoltoztek a prociba, azota pedig a procik) az IO virtualizaciot, ami szukseges ahhoz, hogy fizikai, valodi, kezzel foghato hardvert, adott esetben PCI eszkozt (az AGP es a PCI-E is PCI, tehat azt is) at lehessen adni. Tehat ha bedobsz a gepbe egy PCI-os hang, video es USB kartyat, akkor azt at lehet adni a virutalizalt rendszerhez, amihez a virtualis gep sajat maga fogja a drivert betolteni.

    Erdemes lehet a HyperV-vel is futni egy kort, mert a "Generation 1" virtualis gep ott is 440BX + PIIX, viszont a DDA bekapcsolasahoz (ez a PCI eszkoz atadas), elvileg nem eleg a desktop Windows 10, hanem Windows Serverre lesz szukseged.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák