Új hozzászólás Aktív témák

  • Petykemano

    veterán

    Bár nekem meggyőződésem, hogy az AMD lemaradása nem magyarázható teljes mértékben azzal, hogy a samsungtól licencelt 14LPP gyengébb, rosszabb, vagy alkalmatlanabb gpuhoz, mint a tsmc 16nm-e, hiszen a az olló még a közösen használt 28nm-en kezdett byroni.(mindeközben persze ne feledkezzünk meg arról se, hogy az AmD elég régóta a saját HD libraryjét használja, amivel Elképesztő tranzisztor sűrűséget tud elérni, de nyilván az elérhető frekvencia, vagy legalábbis a megcélzott.frekvencia fölötti skálázódás beáldozása árán. Az is tény, hogy a 14nm-én AZ intel is a sűrűség csökkentésével ér el egyre magasabb frekvenciákat.)

    Mindenesetre Elindult a Samsung 7LPP.

    Azt nem tudjuk, hogy a Samsung és a tsmc 7nm hogy viszonyul egymáshoz, mindenesetre ha at AMD a samsungtól licencelt 14LPP helyett a Samsung 7LPP-n gyártana, akkor a táblázat szerint a fogyasztás csupán egyharmada lenne a jelenleginek, vagy 30%-kal tudna magasabb frekvenciát elérni ugyanaz a chip.

    Ezekből a fogyasztás tűnik igazán kecsegtetőnek. Az AMD helyében a mobil szegmensre mennék, amíg az nvidia még 12nm-en van. De azt remélhetőleg belátták, hogy az új node nem menti meg őket.

    Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..

Új hozzászólás Aktív témák