- EAFC 24
- Witcher topik
- Skull and Bones - Egy hétig ingyen játszhatunk vele
- The First Descendant - Napokon belül megkapjuk a megjelenési dátumot
- Dark Souls sorozat
- Dragon Age: Origins
- Alone in the Dark teszt
- Ghost of Tsushima technikai teszt
- Banishers: Ghosts of New Eden teszt
- Diablo II: Classic és Resurrected
-
GAMEPOD.hu
Ez a KOMOLY kávé topik. Kérjük, olvasd el az alábbi téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ribarszki
őstag
válasz krisztianAMG #122998 üzenetére
Igen, ez így kezdődik
Hipertérugrás ami a szettedben történt. Gratulálok, az egyik legjobb setup otthonra. -
Flashback
addikt
válasz krisztianAMG #122998 üzenetére
Szuper kombó. 20al próbáltad milyen lett a végeredmény?
Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #122998 üzenetére
Nálam is ez volt. Brikka mellé kerestem darálót.
Én nagyon szeretem, nagy drága gépeket meghazudtoló kávékat lehet húzni vele.[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
Toobee
veterán
válasz krisztianAMG #123003 üzenetére
Gondolom öreg a kávé, kár ezzel keresni a beállításokat. Ha finom, idd, aztán majd friss babbal hangolhatod. 16-24 között lesz az igazság.
https://barbieripnk.hu/
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #123003 üzenetére
Kicsit meginogtam robot irányba, de örülök, hogy nem vettem meg.
Nálam 5-6 perc a főzési idő. Összetekerem az alját, felrakom a tűzhelyre, utána kezdem el a darálást, végső összeszerelést. Rengeteg idő spórolható ezzel a technikával.
Nálam a pogácsa egybe kiesik, csapba szoktam kirázni, majd onnan viszem a szemetesbe/komposztba.
Ims szűrő nekem is van, sajna nem dob nagyot a végeredményen, de legalább passzosabb, mint a gyári, mert az előbb esett ki, mint maga a pogácsa.
Nekem sok idő volt, mire tökélyre fejlesztettem a kávékat vele. Ami bevált, hogy nagyon finomra darálok, tamperoláskor meg minimális erőt fejtek csak ki. A végeredmény tömény sűrű lesz. Én classic vonalon mozgok, impressot tudom ajánlani, onnan is a brasil-india ami mindent vitt. Az első kávé, aminek a csomagolásán feltüntetett összes ízjegyét felfedeztem a végeredményen.
Rengeteg játszási lehetőség van 9b-vel, kell egy kis idő, mire tökéletes lesz. Nálam ez közel 1 hónap volt.
Én wdt-t nem viszem túlzásba, kalmár féle bonsai habverőm van, eddig bevált.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #123006 üzenetére
Mindig 18g +-0.20g. Most bontottam impresso brasilt, 18g be 40g ki. Iszonyat jó lett ezzel a finom darálás + gyenge tamperolás kombóval. Nem tudom milyen erővel tamperolok, tippre 2-3kg max. Az elején nagyon random készültek a kávék, minden praktikával próbálkoztam, de már megvan a technika, így az összes kávém a maximumot hozza. Classic vonalon jól működik, világosabb pörikkel nem tudom hogy muzsikálna.
Lehet az is közrejátszik a minőség javulásán, hogy kezd bejáratódni a kés a k4-ben.
Vegyél minőségi kávét, aztán tapasztald ki, hogy neked mi válik be.
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
icm
tag
válasz krisztianAMG #123018 üzenetére
Ez melyik pörkölő? Lehet írtad, bocs akkor.
"Simplicity is the ultimate sophistication." Leonardo da Vinci
-
Warloo93
tag
válasz krisztianAMG #123020 üzenetére
Ha szlovákián élsz próbáld meg a sucaroastery-t. Viszonylag olcsó, és egy szlovák hardcore forumon is közkedvelt.
[ Szerkesztve ]
-
krisztianAMG
senior tag
válasz krisztianAMG #123018 üzenetére
Tökéletes lett!
Minden probléma megszűnt, gyönyörű crema, extrakcio idő is jó, az őrölt kávé térfogata is kisebb lett és a pogácsa is könnyebben kijött.
Lesz ez még jobb is, az őrlemény biztosan nem volt tökéletesen elosztva a portafilterben, de már így is nagyon finom lett. Igaza volt, vendingonak, nagyon könnyű vele jó kávét készíteni. Fantasztikus, imádom!
Annyira amúgy nem problémás két kávét készíteni egymás után. A tartályt megfogni kell egy hőálló kesztyű vagy konyharuha, de egyébként sima ügy.
-
brumi1024
veterán
válasz krisztianAMG #123027 üzenetére
Még kesztyű sem kell, magát az eszközt nyugodtan lehet vízzel hűteni.
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #123029 üzenetére
Hűteni úgy szoktam, hogy kéményből kiöntöm a forró vizet, majd feltöltöm hideggel. Így könnyebb szétcsavarni, mert a hideg miatt zsugorodik a felső rész.
Jó szórakozást vele. Én egyedül használom, így van, hogy órákig áll mosatlanul, van ideje lehűlni.
Amíg nincsen meg a normális wdt eszközöd, használj fogpiszkálót, hústűt.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #123323 üzenetére
Nem veszem ki a kosarat, csak simán belerázom a csapba, majd onnan kivéve megy a szemetesbe/komposztba.
Csápejv: impresso, kalmár.
[ Szerkesztve ]
Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
vendingo
veterán
válasz krisztianAMG #124026 üzenetére
Összes külső tömítés rendben van, ezzel kezdtem a hibafeltárást.
Most megint nyomattam át rajta egy adag citromsavat, reggelig hagyom dolgozni.Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!
-
kmarci25
veterán
válasz krisztianAMG #124246 üzenetére
Megjött a papír. Persze fogalmam sincs, hogy oldódik-e ki belőle valami, és ha igen, akkor attól meghalok-e, de kinézetre, tapintásra oké, szaga sincs. Épp most teszteltem, alulra és felülelre is tettem. Nagyon szép lefolyás volt, és crema is szép lett, az íze szintén. Mintha a keserűséget visszavette volna, erősebbek lettek a savak. (AVX, Honduras)
"There must be some way out of here" / Said the joker to the thief
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban szabad hirdetni ezen szabályokkal.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft.
Város: Debrecen