Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    No, Garmin első tapasztalatok, első benyomás. Előre sportórát vagy vagy csiganyálas gps-es km órát akartam, de aztán szerencsére kaptam itt egy olyan tippet, hogy inkább vegyek használt navit azon az áron. Nem volt rossz ötlet, tényleg más szint a rendes navi, mint a csiganyál, így utólag is köszi hegyimorc-nak... persze én valszeg a csiganyállal is kompromisszumot köttem volna, de ha ugyanannyiért lehet jobbat venni, hát miért ne. No de vissza az elejére: irány az ebay és egy kis keresgélés után rábukkantam egy olyanra, hogy "Garmin Tourer" kb. 30k-ért, ami kiderült, hogy valójában Touring, csak a csaj aki árulta nem igazán volt képben és elírta, sőt nem csak elírta, hanem valszeg azt sem igazán tudta mit árul :D. Viszonylag gyorsan meg is érkezett és menet közben a csaj végig bombázott kedves üzenetekkel, szal úgy tűnik mint eladó rendben volt, csak kissé laikus a kütyühöz. Konzolt nem küldött (ezt írta is, hogy neki is szüksége van rá), a kábele nem eredeti Garmin, hanem Gopro kábel, de ezt leszámítva újszerű állapotú és ami meglepett, hogy nem sima Touring, hanem annak a ráncfelvarrott (?) változata, Touring Plus, ami elvileg kompatibilis ANT+ eszközökkel. Amíg úton volt rendeltem is hozzá egy konzolt a spanyoloktól, egy másikat kínából, mert olcsó és miért ne, de aztán a napokban észrevettem, hogy a spanyol konzolnak frissítették a tracking-jét és kiderült, hogy az is kínából jön (ma reportálom is az eladót :U ), így gyorsan berendeltem egyet a rosebikes-ről is, tegnap feladták és most reménykedek, hogy szombatig megérkezik, mert a haverommal készülünk egy nagyobb túrára, ahol viszonlag durva terep lesz, ezért félek, hogy a gumi nem tartaná meg biztonságosan. Szal amint megjött, gyorsan raktam is rá térképet (kártya is volt benne) + egy előre eltervezett útvonalat, beállítgattam és mentem egy próbakört úgy, hogy rágumiztam a kormányra :DDD

    Egyelőre jónak tűnik, tényleg tök frankó, hogy akár automatikusan is újra és újratervezi az utat ha letérek róla, egyedül talán az akksiidő tűnik kevésnek, fogalmam sincs mennyit bírja majd, de úgy érzem egy egész napos túrán le fog merülni és jó kérdés, hogy ha power bank-ról feltöltöm megszakad-e majd az adatok mentése... Mondjuk a Garmin saját térképét még nem próbáltam, majd letesztelem azt is idővel, egyelőre elvagyok az OSM-el. Amúgy a navin kívül már így első blikkre is tud pár olyan dolgot, ami nagyon tetszik és inspiráló, például a megmászott szint, hogy az emelkedő hány százalékos, meg egy rakás egyéb adat hasznosnak tűnik és bírom azt is, amikor mutatja, hogy az emelkedőn éppen hol tartok és mennyi van hátra belőle. Bár ezek nem tudom mennyire pontosak, majd idővel kiderül... Az biztos, hogy az előző km órám után ez egy egészen másik dimenzió minden szempontból.
    Közben rendeltem hozzá gumi tokot meg fóliát, később lehet, hogy beszerzek valami ANT+ kütyüt is, egyelőre elvagyok a szűz Garminnal. Amúgy az ANT+ cuccok gyártótól függetlenül kompatibilisek egymással, vagy Garmin csak Garminnal műkszik?

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák