Új hozzászólás Aktív témák

  • hoffman_

    nagyúr

    82 nap kihagyás után... végre megyünk! ő kicsit köhög, nekem kicsit fáj, de végre van :) ma megjöttek(persze, hogy nem időben, egy hét alatt, a zh-k előtt) a cuccok, szóval végre összedobtam a kerekem előre! nem kellett volna, mert nincs erre időm, de nem bírtam ki. üröm az örömben, hogy sz*r lett a kerék, erre mindjárt kitérek, cserébe centírozni bizony már tényleg faszán tudok.

    egy rehabilitációs próbatekerésnek se tudtam ellenállni, kijöttek a hibák, de végre tekertem.

    kérdésem a szakikhoz:

    alap dt rozsdamentes küllőkkel és réz anyákkal fűztem. nagyon elégedett vagyok, mert a küllőhosszt pont jól éreztem, gyakorlatilag tökéletes a kerék. tökéletes lenne... ha nem lenne egy alap hibája. azt leszámítva, ahogy a nagykönyvben meg van írva, alig kellett hozzányúlnom, miután helyükre tekertem teljesen az anyákat.

    bikemag leírás alapján tanultam meg fűzni, de most visszanézve az előző kerekem, ugyanez a hiba áll fenn. a bikemag szerint és az általam látott, jól fűzött kerekeknél is, a szelepnek egy nagyobb lyukba kell esnie, két nagyjából párhuzamos küllő közé. a képen látszik, hogy nekem nagyon nem így van, el van csúszva pár lyukkal az egész fűzés. ez bosszant, mert ma 2x fűztem újra, és ugyanoda jutottam, tehát ha a leírás alapján csinálom*, akkor nem lesz jó. kérdéseim:

    1. ez igazából csak komfort okán kellemetlen a pumpa miatt, ugye?
    2. ettől függetlenül szeretnék makulátlanul fűzni, és nem tudom, hogy mi a hiba, valaki tudna ötletet adni?

    *ha pl a jobb oldali agyperembe kezdek fűzni, akkor a felnin a szelep mellett kezdem, abban a lyukban, amelyik közelebb van hozzám, vagyis a felni széléhez.

    [ Szerkesztve ]

    "The time you enjoy wasting is not wasted time."

Új hozzászólás Aktív témák