Új hozzászólás Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz hoffman_ #12497 üzenetére

    Szívesen.
    Kérdés sorozatoddal az a problémám, hogy az utolsó kérdésre nem tudom a pontos választ, ami értelmet adna az egésznek. :U :D Beszéltem már szerelő ismerősökkel, de ők se tudtak rá értelmes választ adni.
    Úgy kell, hogy amelyik küllőt húzza az agy hajtáskor, szóval amik hátra fele néznek, azoknak a fejeinek kell befele nézniük. Tehát amit az agy belső feléből kifele fűzöl be, aminek bent van a feje.
    Én a tárcsafékes kerekeimet úgy fűztem be, hogy hátul ugye így a hajtásnak megfelelően, elől pedig ahogy mondod, felni féknél értelmét veszti a szabály, ott én meg pont fordítva fűztem be a tárcsaféknek megfelelően. Tehát a hátsó keréknek pont ellentétes van elforgatva a fűzés. :D
    De ez is olyan szabály, hogy szerintem 10 szerelőből ha 1 betartja, már jót mondtam, mert fordítva is működnek a kerekek, vagy nem is hallottak róla.

    Igen, ha már be volt fűzve meg használva is volt ráadásul az agy, akkor sok lehetőséged nincs a fűzésnél. Ilyen miatt szerintem már én is jártam így, ahogy te, hogy nem jött ki a szelepre.

    Egyébként gyári komplett bicikliknél olyanokat lehet látni.. csepelnél is rendszeres volt hogy a szelepre véletlenül se figyeltek.. de komoly külföldi márkák olcsóbb biciklijeinél előfordul hogy akár 2 mérettel is rossz küllővel van befűzve..
    Egy műkedvelő úriember hozott egyszer egy kereket, az volt a csúcs. Szerintem azt valami ügyes hobbista csinálta.. Első kerékről volt szó, Campa Record pálya agyra hasonlító agy volt benne, magas küllő peremmel, könnyített elvékonyodó küllőkkel. És olyan felnivel, ami nem szimmetrikus felni volt, tehát hátra való! Szakadtak benne küllők is, és aki javította, nem tette vissza az anyákra az alátéteket, mert ez még olyan felni volt, aminek nem volt vastagabb az anyaga a küllő furatoknál, és adtak hozzá egy alátét készletet, ami elossza az erőt, hogy ne húzza ki a luk körül az anyagot a nipli.
    Azt mondta akárhogy rakta be a villába, hát nincs középen a kerék.. aha .. megnéztem 3 centivel nem volt csak középen. :D Iszonyat nagy hekkentés áldozata lett a kerék.. sikerült behúzni nagyjából középre, az aláteket pótoltam, dehát ilyeneket nem lehet már külön kapni, ezért került rá sima 4 es alátét. Csakhogy volt olyan küllő furat is, amit már kihúzott az anya.. oda hosszú anya került egy 4 es majd egy 5 ös alátéttel. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák