Új hozzászólás Aktív témák

  • ---Lasali---

    Közösségépítő

    válasz fidig #12841 üzenetére

    Szerintem, sajnos nagy a beépítési magasságbeli különbség. Ezt a villát inkább fittnes biciklikbe tervezték, minthogy cross trekkingbe.
    A Kellys Coach egy trekking bringa, 63 at mozgó suntour villával ha minden igaz. Pontosan nem tudom most a beépítési magasságát, kb 485mm lehet? De ezt te is meg tudod mérni ha van egy colstokod.
    A Suntour Swing meg 435mm-es beépítési magasságú. Tehát 5 centivel lejjebb kerül a bicikli eleje, ami sok.
    Kerestem képeket neked hogy szemmel is láthasd a különbséget:
    Megellan cross trekking eredeti telójával.
    Ugyan az a váz a Swinggel.
    Szerintem nagyon megdőlt a bicikli előre. Az egész geometriát megváltoztatja. A kormányzás közvetlenebb lesz a meredekebb fejcső szög miatt. Tehát idegesebb, bizonytalanabb lesz a kormányzás, elengedett kormánnyal nem akar majd egyenesbe maradni a kerék. Viszont kisebb körben fog fordulni.
    Nyilván ezzel az ~5 centivel lejjebb kerül a kormány is, azt mondjuk lehet korrigálni ha az új villa nyaka elég hosszú. Nyerget is újra vízszintesbe lehet állítani valamint kicsit hátra kell tolni mert ezzel előrébb is kerül a nyereg a hajtáshoz képest.. Viszont a bicikli közepe is jelentősen alacsonyabb lesz. Kanyarban leérhet a pedál. Ha ezekkel a kompromisszumokkal meg tudsz barátkozni, akkor belerakhatod.
    Egyébként lehetnek "enyhítő és súlyosbító körülmények". Pl vannak kevesebbet mozgó teleszkópok, más geometriájú vázakba építve, azoknak nem módosítaná annyira a fejcsőszögét. Vagy vannak nagyon "dzsopperes" lapos fejcső szögű biciklik, főleg ha magasan van a közepük is, azokban sem állna olyan bután. De egy "menő" cross trekking geometriánál, ami 63 ne adj isten 73 as teleszkóp van, ott azért én meggondolnám az át építést.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák