Új hozzászólás Aktív témák

  • pengemetal

    aktív tag

    válasz Runner_fxr #13168 üzenetére

    Nehéz ügy ez valóban. Teljesen nem lehet az állami szerepvállalást megszüntetni (pl. hajléktalanok, létminimumon élők miatt) De miért fizetek TB-t, amikor nem használom? Miért fizetek nyugdíjjárulékot, amikor 30 év múlva nem lesz nyugdíj? Hadd döntsem el én, hogy kinek és miért szeretnék az egészségemmel kapcsolatban fizetni, ne legyen kötelező járulék! Ha már itt tartunk: baleseti adó, miért fizessek, amikor nem okoztam balesetet?? Nem úgy kellene, hogy ha okoztam akkor fizessek? Szóval rendesen több sebből vérzik a rendszer ...
    Visszatérve a fórum témára: el tudok képzelni olyan biztosítási konstrukciókat, hogy aki kerékpározik speciális csomagot választhat (nagyobb a sérülés veszély), de kedvezményekben is részesül a sport miatt. És aki dohányzik, alkoholista, ne adj isten drogfüggő fizessen több biztosítási díjat.
    Mondjuk, ha kiszámolod mennyibe kerül most egy műtét Neked feketén: doki, nővérke csúszópénz, szállítás ha nem akarsz fél napot várni, előtte végigjárva 3-4 orvost, ami idő alatt nem tudsz dolgozni, kb. ott vagy mintha nem fizetnél TB-t és a kórházi "pénztárnál" fizetnél a szolgáltatás után teljesen legálisan. Ha pedig biztosítókat is bevesszük a pakliba talán még jobban is járnál.

    "Nem a berúgás a cél, de útba esik"

Új hozzászólás Aktív témák