Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz INTELligent #163782 üzenetére

    Tegnap, mint eddig is, 29er montival simán tartottam a tempót aszfalton a hasonló edzettségű cx-es haverommal, ahogy anno egy évig a crosstrekkinges haverinámmal is, terepen viszont esélyük sincs ellenem, ha így nézem és hozzáadom még azt, hogy általában a cx, gravel, cross bringák az xc-khez képest túlárazottak, nem sok értelmét látom már egy gravelnek vagy crossnak felénk (cx-nek még igen egy gyors gumival, csak az áruk mehetne lejjebb), gravel-nek szerintem csak két nagy előnye van, a súly és aszfalton a koskormány, de crosstrekkingekről még ezt sem mondhatom el. Viszont ha ár szerint hasonlítjuk össze, akkor talán súlyban sincs nagy különbség, egy rendes felszereltségű hidraulikus fékes gravel áráért már egészen komoly hasonló súlyú (10-11kg) xc-t kapni. Persze nézőpont és terep kérdése is, ha csak könnyű terepen van használva kevés mászással, fontos a koskormány és hajlandó az ember ráfizetni, akkor más, meg ugy-e ott van a divat, gravellel mostanság menőbb képeket lehet postolni instára :D . Haverinám is amúgy most épp gravelt szeretne, hiába magyarázom neki, hogy nálunk a terep túl rázós és meredek gravelezni, már beleszeretett... nekimontinemkell megint, mert az kőnehéz, outi sem, mert az csak aszfalton jó és legyen piros! :DDD . Mondtam már neki, hogy hasonló áron xc is lehet könnyű és piros is, de már vége, ahogy anno Woody Allen is mondta: "csak a szív hangja számít" :D . Ha sok sík murvás út lenne, akkor persze lehet másképp állnék a témához, de körbe vagyunk véve hegyekkel.

    peterkeT: juj, a múltkor én is hasonlóan jártam, 3 futó emelkedőn majdnem utolért, bele kellett tapossak rendesen, hogy ne maradjak szégyenben :DDD .

    Hasaggymeg: nem csak a cb pedálok ilyenek, a ht-m pedáltestje sem csúszik fel a hajtókarig, pár napja én is meglepődtem amikor kíváncsiságból szétszedtem. Rongyosra van használva de még mindíg nem kotyog egy tized millimétert sem, lehet egy haveromnak ajándékozom, szerintem túléli majd a bringáját :D . Érdekes, hogy egyelőre a pd-m520 sem kotyog, pedig a shimano platformpedálok ha jól tudom erről híresek :F

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák