Új hozzászólás Aktív témák

  • sebgutkopf

    őstag

    válasz Hasaggymeg #167153 üzenetére

    Nem akarok beléd állni, csupán egyéb aspektusokra is rá kívánok mutatni.

    Azt ugye tudod, hogy a bikeparkokban olyan szinten rendben vannak tartva az erdők, amire az erdészetek képtelenek, nincs szemét és csak olyan anyagokat építenek be, ami helyben az erdőben fellelhető. Semmi idegent nem visznek be, kizárólag helyi anyagból dolgoznak. Rendes bikeparkban nincs raklapozás, amit az erdő és természet ad, ott volt azt formálják, csinosítják és adják vissza. Ha a helyi építés rombolás, akkor minek számítanak a városok és házak?
    A bringások nem hagynak szét szemetet, mindent magunkkal viszünk, amit hoztunk, nem dobáljuk szét a szemetet mint a kirándulók és nem szarjuk tele az erdőt mint a kutyasétáltatók, vagy erdőben lovaglók. Nem lövünk le állatokat, mint a politikusok, vagy hobbi vadászok.
    Az összes park célja a természeti harmónia megtartásával rendezett közegben friss levegőn sportolni és jól érezni magunkat.
    Ezt lovagolják meg a tűlünk jóval fejlettebb országok, láthatóan működik és az erdők sincsenek kivágva, sőt...

    Ha már környezetvédelem, akkor célszerűbb lenne távolabbra nézni, mint a természetet szerető bringások és megvizsgálni az emberiség ökológiai lábnyomát. Gondolva a túlnépesedésre (hány embert bír el a föld?), a fölösleges hobbi állattartással (soha ennyi céltalan állat nem élt a földön mint manapság), a konténer, tanker és MSC hajók kibocsátásával, vagy a nehéz, nagy homlokfelületű SUV autókra, a vegyi üzemekre, amik szennyezik a vizeinket (itt a hazai példa nem régről). Sorolhatnám nap estig...
    Tényleg pár rendezett ösvény okozza a legnagyobb fájdalmat?

    Peace :R

Új hozzászólás Aktív témák