Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz #75376384 #189656 üzenetére

    "esetleg nincs leirva valahova hogy kereknel mit erdemes szem elott tartani? marmint melyik miert jo oda ahova teszik? mert most eppen beszelek itt vicces nevekrol, de nem tudom mi mit takar"

    Schwalbénál XC mtb fronton így vannak a szintek kb:

    - drótos fapad vackok SBC anyagkeverékkel, ilyen gumijaid vannak most. Ilyeneket kb. senki nem vásárol, viszont gyárilag gyakran ezekkel szerelik a bringákat
    - Performance gumik Addix anyagkeverékkel, ezek költséghatékony, de már normálisabb gumik
    - EVO gumik szintén Addix-al, de itt már van gördülékenyebb Speed, tapadósabb Speed Grip stb és a legtöbb Snakeskin oldalfal védelmet kapott
    - vannak a Liteskin gumik, amik nálam eléggé senki földje kategória ;] . A Liteskin (most asszem Super Race a neve) nagyon vékony, általában nem tubeless ready és nem kapott semmilyen védelmet.

    Amire még figyelni kell, az a mintázat, vannak nagyon gyors, aszfalt kompatibilisebb és terepen kevésbé tapadó gumik, mint a Thunder Burt, Racing Ray, Racing Ralph stb, vannak a még jól guruló, de már terepen is harapós gumik, mint pl a Rocket Ron, vannak az agresszív gumik, pl. a Nobby Nic, ez aszfalton már kissé traktor feeling, de terepen nagyon tapad, sárban is jó. Általában hátra gyorsabb gumit szoktak rakni, mert azt a kereket hajtod és előre agresszívebbet, mert oda több tapadás kell, ha az első kerék megcsúszik, elveszted az irányítást és esés lesz a vége. A Rocket Ron és Nobby Nic kombót én csak azért ajánlottam amúgy, mert jelenleg kb. ezekhez hasonló a szetted mintázata, anyagkeverékben viszont mindkettő előrelépés lenne.

    #189658 vzarmo: ha jól számolom ez 45 euró? Nemrég páran itt 29-ért vettük meg :D . A pumpa elég jónak tűnik és igen, a tömlősek, amiken hajlékony szakasz van jobbak.

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák