Új hozzászólás Aktív témák

  • jjeahh

    nagyúr

    válasz Hasaggymeg #236385 üzenetére

    Lehet neked még nem állt össze a tökéletes szett, amúgy minden hőmérsékletre nekem sem, pl nincs normális tavaszi-őszi nadrágom még, 10 fok körül szenvedek, mert vagy megfövök, vagy megfagyok :D . Az összehasonlítás kedvéért, ami télen nálam plusz, azt vastag betűvel írtam:

    - cipő, zokni: télen nyáron 1 réteg, semmi kamásli, dupla zoknizás, szal egykutya
    - nadrág: télen téli nadrág, nyáron rövidnadrág, egykutya
    - felső: télen 1 réteg aláöltözet + dzseki. Nyáron 1 rövidujjú mez és dzseki csak este kell
    - kesztyű: télen téli, nyáron nyári
    - sapka, sál: télen kell, nyáron nem... bár van aki nyáron is kendőt hord a sisak alatt

    Na most szerintem egy bringás dzsekit, csősálat, sapkát felvenni kb. 10 másodperc, ezt még nem nevezném macerának. A cipőt leszámítva manapság már olcsón is be lehet szerezni jóféle téli ruházatokat Decathlonnak és aliexpressnek hála, nem muszáj mindenből NW-t venni. A cipő az sajnos drága.

    "Na meg a kényelmetlensége a vastag cuccoknak" - Ezt én is utálom, de a bringás cuccaimra egyáltalán nem igaz, ezért mostanában túrázgatni is bringás ruhákban megyek (kivéve a nadrágot, mert pelenkás naciban nem lehet sétálni) :DDD . Vastagabbak a téli ruhák a nyárinál, de nem olyan sokkal és minden irányban nyúlnak, flexibilisek, testhezállóak, szerintem nem kényelmetlenebb bennük tekerni, mint nyáriban.

    "nyáron ledobod magadról azt a 3-4 ruhadarabot egyenesen a mosógépbe, lezuhanyzól és pár óra múlva csont száraz minden" - ez nálam téli ruhákra is igaz, meglepően gyorsan száradnak, amit reggel kimosok, délben már tekerhetek benne.

    Én először anno a téli nadrággal tapasztaltam meg, hogy mekkora megváltás tud lenni egy rendes téli bringás ruházat, azóta hiszek benne, hogy télen is meg lehet oldani a kényelmes nagyrészt 1, max 2 réteges öltözetet és idénre nagyjából sikerült is.

    #236388 ZolkoW: amióta akkus álló porszívóm van, azóta az sem zavar, ha hullik rólam a sár, pár pillanat leakasztani a falról és felporszívózni, még élvezem is, pedig előtte utáltam a porszívózást :D . A szemeteszsák már kissé túlzásnak tűnik, teleizzadt ruha meg ugyanúgy nyáron is probléma.

    Hogy olyant is írjak, amit én is macerának találok télen: gyakran kell bringát mosni, sokszor 0 fok alatt és ráfagy a kezem rendesen. Tekerés után sároson fel sem vihetem a panelba, szal ha nagyon sáros, azonnal le kell mosni, így a nyújtásnak, hengerezésnek is lőttek, mert kihűltek az izmok. Tekerés, bringamosás után már a francnak van kedve újra bemelegíteni, hogy nyújthassak :U . Ez aztán néha fáradtsággal, izomlázzal, fájó térdekkel jár.

    [ Szerkesztve ]

    Fb: facebook.com/n.barni | Insta: instagram.com/n_barna/ | Strava: bit.ly/2HvMboG

Új hozzászólás Aktív témák