Új hozzászólás Aktív témák

  • .LnB

    titán

    válasz Dark Archon #236697 üzenetére

    Ha már itt téma szokott lenni a fogyás. Leírom én is a "sztorimat"?.

    184cm magas vagyok, és tavaly év elején voltam 99kg. Engem annyira nem zavart. Szóval nem volt tervben fogyókúra. Belem nagy volt, az tény.

    Aztán egy podcastben hallottam, egy endokrinológus mesélt az egészséges táplálkozásról, és ez által, a mediterrán étrendről. És nekem jól hangzott. Mert mindent szeretek, ami ennek az alapja. Hal, Oliva, Csirkemell. Mondják a magvakat, én nem ettem magvakat se előtte, se utána. Max mogyorót, szotyit néha. Kérdeztem páromat, hogy belefér e neki, hogy nekem ilyeneket készítsen. És nézzük meg az anyagi oldalát is.
    Nem volt gond. (Ezt olvastam el még mellé. [link] De nem követtem pontosan. Sőt, nem követtem, csak iránymutató volt.)

    Én pedig pár hónap alatt. Szinte mondhatom, hogy pillanatok alatt elkezdtem lefogyni. Most 77kg vagyok. De ebbe már benne van az ünnepek alatti zabálás. Voltam 75kg is. Amit én meg már keveslek.

    Annyira természetesen, és erőltetetlenül ment az egész, hogy nem is tudom mit írjak még. Halat ettem sokat, a csirkemellett már untam egy idő után. Saláták a hús mellé. Teljes kiőrlésű pékárú. A teljes kiőrlésű tészta nem jött be. Barna rizs, vagy a másik, aminek nem tudom a nevét, de nem fehér. :D Édességet én egyébként sem eszek, alkoholt (sört) se fogyasztok. A gyorséttermi kaja lett még tiltólistás. Azt csíptem.

    Szal' ennyi. Mellette ment a bringa. De az ment tavasztól. Viszont rohamosan akkor kezdtem el fogyni (nyáron), amikor ezt az étrendet elkezdtem. Nem tudom pontosan, mert tényleg nem egy tervezett fogyókúra volt, ezért nincs semmi dátum, vagy feljegyzésem róla. De olyan 2-4 hónap alatt fogytam 20-22kg-ot.

    Nem tudom, hogy hasznos lesz e valakinek, nem vagyunk egy alkatok. Én annyit mondhatok el, hogy nekem ez minden megerőltetés nélkül ment.

    „A kerékpározás első szabálya, hogy szenvedned kell, és senki más nem teheti meg helyetted. Semmilyen számítógép vagy edző által kitalált program nem tudja elérni, hogy kevésbé fájjon.”

Új hozzászólás Aktív témák