Új hozzászólás Aktív témák

  • andrisbandi

    őstag

    válasz Fall-N #262088 üzenetére

    Aki elégedett a láncolajjal annak nem szokták ajánlani a waxra áttérést.
    Olajnál "mindegy" a típus, többen vannak itt akik az új láncban lévő zsírral is szívesen tekernek.

    Az ápolás a nagy titok, mennyire van letörölve a fölösleg.
    Felrakás után, és tekerések közt.

    Kis tuning; a hígabb fajták (dry megjelölésűek pl) kevésbé vonzzák a port. Ez gazdaságos verzióban lehet akár sima műszerolaj. Ezek nem annyira maradnak nedves felületűek.

    A sűrűbbek rossz időre valók. Van aki motoroljat használ, ezek úgy növelik a kenőképességet, h vastagabban bevonják a csapokat, kevésbé mossa le az eső pl.
    Viszont végig nedves felületet adnak, beleragadhat a por, növelve a kopást. Ezért vizes időben használják leginkább, ha nem porzik.

    Holmenkol Performance lánc kenőanyag
    A próbált olajok közt nekem ez vált be nagyon. Drága és jó. Tartósabb, csendesebb fajta. A vegyszeres (pl izopropil-os) nagyobb takarítás ennél is kell időszakonként. Kevésbé, de elkoszolódik a hajtás.

    ---

    A waxolás annak célszerű aki nem akar cicózni az olajsár szerű letakarítással a hajtásról. Pl panelos pilóta.
    A dry-ok teljesítménye nálam is elmaradt egy jó olajétól (100 km vs dry waxxal kb 60-70), hiába csöpiztem duplán, áztattam be szinte a láncot. Viszont vagy semennyit, vagy jelképesen kellett takarítani a montit. Szinte csak portalanítás, egy lekeféléssel, vagy ronggyal. Száraz felületet ad, nehezen koszolódik.

    Smoove Universal Chain Lube
    Ez a csodawax. Olajnál a sűrű megfelelője.
    Rossz időre is jó, a víz nem hozza le könnyen. (Forróval lemosható)
    Megszáradva vastag parafint ad, kicsit nedves is marad. Tudja a legjobb olajok teljesítményét. Montin simán 150-200 km, aszfatoson úgy írták kb duplája.

    Waxok között ez jobban koszolódik, de nem vészes az olajoshoz képest, annak a töredéke. Vegyszer nélkül megy. Van aki forró vízzel, áttekerős lánctisztítóban mossa el néha. Én nem szoktam. Kefe, rongy, vagy csak paptörlővel a waxdarabokat és port, pár perc.
    Lehet amúgy vegyszerekkel is tisztítani. Most fényképezéshez töröltem át, az alkohol jól, a petróleum (vagy párlata a foltbenzin) teljesen lehozza.

    Waxnál nagyon csábító az alig szükséges lánc tisztítás. Nálam ez volt a fő érv, be is vált.

    [ Szerkesztve ]

    【Rainych】 Nyanpasu _ https://www.youtube.com/watch?v=awWVru0nwMY

Új hozzászólás Aktív témák