Új hozzászólás Aktív témák

  • Tin

    veterán

    válasz -=RelakS=- #285891 üzenetére

    Nekem a Karoo 120-145 közé tippeli a súly, illetve a nyugalmi és a maximum HR alapján, és a légzésváltás érzet szerint itt nagyjából a helyén is van. Csináltam 3-4 héten keresztül, szerintem tök jó, de aztán elkezdtem inkább mászós köröket menni, most meg a bringacsere miatt nem lazíthatok, szóval kicsit elhanyagoltam a Z2-zést. Tegnap mondjuk mentem a fiammal egyet, de az inkább Z1 lett :D

    Ma viszont jó volt az idő, sikerült is két országútis mögött menni 5 km-en keresztül, és megfigyelni őket (kihúzódtam a szélárnyékból). Azt figyeltem, hogy sokkal magasabb PF-en operáltak, mint én, ettől pedig az emelkedőket és a mászásokat könnyebben abszolválták. Próbáltam lemásolni, így síkon és kis emelkedőn tudtam is menni velük, a nagyobb mászáson viszont elmentek, részben azért, mert nem raktam át a kis tányérra, részben meg ugye nekem még mindig nem a legjobb a technikám (meg több rajtam a zsír :D) . A következő körben viszont ugyanezen a szakaszon kipróbáltam rendesen a pörgetést, és nem izomból toltam bele, és jobb is lett. Ha 80 felett tartom a PF-et, és nem is hagyom beesni alá, akkor gyorsabb vagyok felfelé, mintha alacsonyabb PF-en megyek. A pulzusom viszont emiatt magasabb, de mégsem annyira magas, hogy az már zavaró legyen (szóval marad Z4). Ezt még gyakorolnom kell, de így utólag a számokból látszik, hogy ez lesz a helyes út. Ma amúgy vagy fél tucat embert előztem meg az emelkedőkön, szóval lassan kezd alakulni. Csak hát ugye pörgetéssel nuku Z2...

    Viszont egy gond van: fáj a seggem :D Új bringa, csak nagyjából volt beállítva a nyereg, és most játszadozom vele. Eddig a térdhajlatom fájt (hátul), most engedtem kicsit le az magasságból, szerintem ez így nagyjából jó, most nem fáj. Az ülésen is toltam picit hátra, viszont mászásnál és 1 óra menet után már nyomja a gátam, és néha fel kell emelkednem hátraülni. Gondolom még mindig túlságosan elöl van az ülés. A gondom csak, hogy nem tudom, állíthatom-e még hátrébb, mert ugye jobb oldalon alul már a MAX-on van a jelölés.

    L (59-es) vázat vettem, és bár hosszúak a kezeim és a lábaim, de a Hyde-ból is elég volt az L (58-as), szóval nem hinném, hogy a vázméret a gond (az XL 62-es már túl nagy lenne). A Hyde-nál amúgy ugyanez a nyeregcső és nyereg volt, ugyanaz a nyeregcső szöge, és ott picit előbbre volt tolva az ülés, pedig ott a reach is 6mm-el rövidebb, ráadásul a stucni is felfelé állt, szóval biztosan közelebb ültem.

    Most kicsit össze vagyok zavarodva, hogy ezen a bringán miért nem adja ki a kényelmesre ez a beállítás. Mert amúgy jó helyen ülök, ha menet közben leveszem a kezeim a kormányról és hátrateszem a hátam mögé, simán maradok ugyanabban az előre dőlt pozícióban, és nem esik nehezemre sem, tehát elvileg jó helyen ülök. Csak nem tudom, hogy akkor mi nyomja a gátam.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák