Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Because #36020 üzenetére

    Szerintem meg az a fő probléma, hogy amikor bejött Magyarországra a tesco és társai, akkor a nem hozzáértő emberek elhitték, hogy egy alap kerékpár újonnan valóban 20-30k. Holott ezek csak ipari hulladékok, amiket nem lehet kerékpárnak nevezni, mert a legalapvetőbb minőségi igényeket sem képesek kielégíteni, sőt, némelyik életveszélyes konstrukció. Régen is kb egy átlagos Magyar havi bér volt egy normális minőségű új kerékpár, ez ma is így van, csak ezt sokan képtelenek megérteni, elfogadni.
    Sőt manapság még olcsóbb mint régen, mert egy átlag havi bér alatt is lehet kapni olyan új kerékpárt, ami teljesíti a minimum elvárásokat. Ez kb 60-70 ezer forintot jelent. Persze ezek ár/értéket tekintve nem túl jó vételek, de mondjuk az alap elvárásoknak megfelelhetnek.
    20-30k-ért maximum a használt piacon lehet kifogni egy olyan bringát ami megfelel a minimum elvárásoknak, de ez se könnyű feladat. Egyik az, hogy nagyon jól kell érteni a bringákhoz, mert különben simán megvehetünk egy lelakott sz@rt, a másik meg az, hogy 20-30k-ért ritkán adnak el felújítás után, megbízható bringát. Csak akkor lehet ennyiért értelmes bringát kapni, ha keveset volt használva, mondjuk valami retro gép a 90-es évekből, amin már minőségi alkatrészek voltak, de ideje java részét egy fűtött garázsban pihenve töltötte, ez meg azért valljuk be, igen ritka.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák