Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomi_Sci

    őstag

    válasz Slownz #50226 üzenetére

    SPD-SL az egyoldalú. SPD-ből a normál az kétoldalú, vannak hibrid megoldások, amik egyoldalúak, illetve lehet platform adaptert is rátenni. A pedálhoz járó ilyen adapterek elég gagyik, a jobbakhoz meg már zsebbe kell nyúlni.
    Mivel az SPD-SL kialakításából fakadóan mindig ugyan abba a pozícióba áll be, ezért csak előre kell "rúgnod" a lábad, és a nagy méretű stopli elkapja az orrát. Fél fordulat, súlyt rá, és beakad. Ezzel szemben az SPD úgy áll meg, ahogy épp kedve tartja, ezért az ilyen hibrid okosságokba a legnehezebb becsatolni (mivel ált. át kell fordítanod). Országúti cipővel SPD-SL ajánlott, sima SPD-vel nehéz bekattintani, mivel kicsi a stopli, és SPD-t felülről kell belenyomni. Mivel az outi cipő alján nincs semmi, ami megvezetné, ezért elég nagy gyakorlatot igényel. Montis cipő alján a "foglalat" segít belevezetni a pedálba. Ja, és outi cipővel SPD-SL-el nem nagyon fogsz sétálni, SPD-vel meg egyáltalán nem :D Ha az utóbbi fontos, akkor montis, vagy trekking cipő.
    Az ár is kérdéses, egy M520-as SPD kb. 7500 Ft újonnan, és virtuálisan végtelen ideig működik. Mondjuk a záróanya műanyag meg ilyesmi, de általában van bennük zsír, meg nincs túlhúzva, szóval nem kell szétszedni. Ehhez az SPD stopli nagyon tartós, míg a kb. hasonló árban lévő SL stopli ugye műanyag. Ha sétálsz benne, akkor az SL elég hamar elfogy. Hasonló nívójú SL-ben az R550, ami kb. kétszer ennyibe kerül.
    Nekem most épp M520 van, amit azért vettem mert 5k volt újonnan, de nagyon megszerettem. Az országútin 105 van (nem karbon! még a régi), kb. az R550 szintje. Kínai hamis stoplit használok (viccesek, mert a fix színű stopli is float :D) kb. 1200 Ft volt, és ha nem sétál benne az ember, akkor sokáig bírja.

    Kicsit csapongós lett, de remélem ki tudsz hámozni valami hasznosat :)

    Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

Új hozzászólás Aktív témák