Új hozzászólás Aktív témák

  • Tomi_Sci

    őstag

    válasz TayRol #50242 üzenetére

    Pár hsz.-el lejjebb ajánlottam az M520-at. Igazából lehet cifrázni, 540, XT, XTR, platformos (nem rendes cipőhöz való platform, hanem az SPD-t körbeölelő) esetleg a montihoz, Click'R technológia, multi release stopli stb. Ajánlom egy sokat látott szervizes kolléga tapasztalatait a pedálokkal kapcsolatban, különös tekintettel a legfrissebbre.
    Ismerősök között van akinek XT-je van, azt valóban könnyebb szétszedni, karbantartani, csekélyebb súlyú, lehet, hogy merevebb is, de futásteljesítményben semmi extra. Én annyira elégedett vagyok az 520-al, hogy biztos nem lépek feljebb (mtb vonalon persze).
    Nem utolsó sorban ha teszem azt 3 bringád van, akkor nem mindegy, hogy 3*7500 vagy 3*20000 a pedál.

    Szerk: Nem Shimano vagy hibrid platformos pedál esetén csak óvatosan ;)

    SzerkSzerk: Ha országúton használnád, akkor mindenképp valami nagyon merev karbon talpú (mtb) cipőt vegyél, mert a kis felület miatt nagy távokon nyomhatja a talpad.
    Illetve SPD esetén a float mértékét nem igazán tudod befolyásolni, max. csökkentett rúgóerővel. SL/Look pedáloknál tudsz venni teljesen fix, kis float, nagy float stoplit is. Némelyik SPD pedál tud floatot (tehát itt a pedál tudja, nem a stopli, de más érzés, nehéz leírni a különbséget :D)

    [ Szerkesztve ]

    Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/tomi_sci/index.html

Új hozzászólás Aktív témák