Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz Strezi #72135 üzenetére

    Az enyém is kb 1500m szintet tud. Vettem egy tartalék akkut, ha komolyabb távra mennék, de erre elég kevésszer volt szükségem.
    Nálam a lejtőzés egy fontos része a montizásnak. :) Úgy is mondhatnám, hogy jelenleg ez inkább az erősségem. Versenyzőkkel is voltam nem egyszer túrázni, lefelé együtt megyek a leggyorsabbakkal, de felfelé már gondok vannak, mivel nekem is elég kevés időm van hegyre menni. Sajnos az agymotor nálam nem vállt be. Nem szeretem ha a bringa fog vissza, vagy bárbibe lekorlátoz. Nagy sebességnél már elpattog a hátulja. Nem erre találták ki, de egy kényelmesebb, túrázós felhasználás mellett teljesen okés tud lenni.

    32mm-es becsúszó még az én 85 kilómhoz is sovány, valóban, oda elkél legalább a 34mm-es. Pláne 29"-es kerék mellett, ami miatt még rugalmasabb a kerék és a villa is.
    36mm-es becsúszó már túlzás lenne a bringádba, de egy 34 vagy 35-ös simán jó. Fox 34, 140mm, vagy egy RS Pike 140mm. Agresszívebb lesz a gép lefelé, jóval határozottabb kormányzásod is lesz.

    Budai-hegységben szoktunk tekeregni. Egy hónapja már nem voltam, mert eladtam a "régi" gépem, és még nem jött meg az új, de ha minden jól megy 1-2 héten belül itt az új masina.

    noorbertt: És mi az oka, hogy ilyen viszonylag rövid távra kéne az elektromos cucc? Mondjuk nem mindegy milyen szintet kell legyűrni. Én is kb ennyi távot megyek melóba, de erre nem használtam sosem az elektromos gépet. Erre a célra mindig volt egy hagyományos. Amikor megyek hegyre 60-70km-t meg 1500m feletti szinteket, akkor oda már valóban jó segítség.

    Ezt a visszatöltést azért érdemes fenntartással kezelni, szerintem nem sok értelme van, de valóban ad motorféket is, bár nekem ez sem hiányzik. Az egyébként miért baj ha látszik a motor? Ha nem versenyen akarsz vele csalni, ennek kb semmi jelentősége nincs. Összességében a középmotor szerintem sokkal jobb. Kevesebbet is fogyaszt. Merev vázasban meg különösen rossz az agymotor ha terepre is viszed.

Új hozzászólás Aktív témák