Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz StLui #73091 üzenetére

    Nyilván egy monti képességei terepen jönnek ki. Ma már elég sok kategória van, de mindegyiknek megvan a maga erőssége. Ha te nem szeretsz száguldozni lefelé, de hegyet mászni igen, akkor valami XC rakétát próbálj ki, mondjuk 10kg alatti súllyal. Megdöbbentő a hatékonysága egy átlag montihoz képest. Az erőátviteli rendszere ég és föld.
    Utána menj egy kört mondjuk valami Trail/AM fullyval, 120-140mm-es tartományban. Még a visszafogottabb stílusodban is érezni fogod, hogy ez bizony sokkal stabilabb. Gyorsabban mersz vele menni, mert ott marad a kerék a talajon, nem pattog semerre, nem érzed azt, hogy le akarna dobni magáról, miközben kb ugyan olyan könnyedén tudod tekerni mint a mostani merev montidat a 10 centi rugóúttal, rengeteg a tartalék benne. Ez kb olyan dolog mint amikor beülsz egy suzuki swiftbe, utána meg egy M5-ös bmw-be. A bmw-be bármihez nyúlsz, bármit csinálsz, összehasonlíthatatlanul jobb lesz mint a suzuki, de ehhez mind a kettőt vezetni kell.
    Ez persze nem azt jelenti, hogy az olcsóbb bringa rossz, csak van olyan is ami sokkal többet tud nyújtani. Nem véletlen az árdifferencia és nem kell hozzá profinak lenni, hogy érezd a jelentős különbségeket.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák