Új hozzászólás Aktív témák

  • joysefke

    veterán

    LOGOUT blog

    válasz IMIIKE1998 #73952 üzenetére

    Értem. A defektjavító spray mennyire hasznos? Lehet veszek, mert nem szoktam belsőt vinni és ha defekt van, a semminél több.

    Nem hinném, hogy erre van szükséged...

    Az hogy mennyi defekted van, nagyban függ a külsőtől (defekttűrő-e) illetve, hogy milyen egyéb defektvédelmet használsz (semmilyent, lötyis belső ,latex belső, lötyis latex belső, tubeless, defektvédő szalag,...)

    Első körben én a 2000Ft-os Decathlonos minipumpát ajánlom vázra rögzítve, egy tartalékbelsőt a hátsó zsebedben vagy a nyeregtáskában, mellette két darab gumileszedővel illetve, ha hosszú túrára mész messze otthonról, akkor ezek mellé még egy hagyományos defektjavító készletet (foltok, smirgli, ragasztó).

    Ha csak úgy egyedül el akarsz menni montizni, akkor biztosra kell menned, hogy meg is tudod csinálni a defektet legalább annyira, hogy hazavigyen.

    Azt a koncepciót, hogy tartalék belső és pumpa nélkül gyaloglás távolságon kívülre mész bicajjal nem nagyon erőltetnem. Hatalmasat lehet szívni...

    Defektjavító sprét még nem próbáltam (nekem is ajánlották), de azzal csak egy dobásod van, ha nem foltozza be, akkor szopás van. Szvsz azoknak lehet jó, akik nagyon sietnek (verseny) vagy kényelmesek.

    Lötyis Decathlonos belsővel elég sok jó tapasztalatom van, de nem csodaszer, simán ott tud hagyni a szarban...

    Ezen kívül meg kell tanulni gyorsan és hatékonyan defektet javítani. Triviálisnak tűnik, de apróságokon lehet elcsúszni: ha van rá mód, meg kell találni a tüskét a külső gumiban, hogy a frissen behelyezett tartalékbelsődet ne lyukassza ki egyből.

    J.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák