Új hozzászólás Aktív témák

  • Runner_fxr

    Ármester

    válasz hegyimorc #74918 üzenetére

    "de attól hogy valami technológiailag túl lett bonyolítva, még nem biztos, hogy a gyakorlatban is jobb. A magas árat viszont indokolja"

    Ezzel a kijelentéssel még egyet is tudok érteni, mert valóban nem feltétlenül a legbonyolultabb megoldás a legjobb. Viszont jelen esetben talán mégsem egészen helytálló, mert a Variotronic egy olyan problémára nyújt megoldást amire egyetlen hagyományos fényre sötétedős lencse nem tud megoldást nyújtani.
    A hagyományos vario lencsék besötétedése viszonylag gyors, ami azt jelenti, hogy kimész vele egy napos helyre és kb 1 perc alatt besötétedik, ám a kivilágosodás több időt vesz igénybe, akár 10-15 perc is eltelik mire teljesen kivilágosodik. Ez mindegyikre igaz, kivéve a Variotronic-ot, ami 0,1 másodperc alatt sötétedik és világosodik, mivel elektromosságon alapuló technológia. Tudja ezt manuálisan is és automata módban is. Ennek a szerepe akkor jelentős amikor erdőbe bringázol, és van amikor besüt a nap, van amikor árnyékos. Nagyobb sebességgel így menni egy besötétedett napszemüvegben nem mindig biztonságos, mert nem látod rendesen a köveket, gyökereket. Nekem nincsenek látási problémáim, de bizony sokszor előfordult, hogy ezért kellett lassítanom, vagy épp az utolsó pillanatban vettem észre valamit amitől akár el is eshettem volna. Ez a probléma egy Variotronic-al nem áll fenn, mert fényt érzékel, még csak nem is UV-t és 0,1 másodperc alatt alkalmazkodik a fényviszonyokhoz. Nyilván ennek ára van, de kapsz is érte cserébe olyat amit más nem nyújt.

    Strezi: Nem kell egy ilyen gépet félteni, ez már a Trail kategória, ami azért bírja a csapatásokat, persze nem a 10 méteres ugrásokat. Inkább a hátsó agymotorod miatt lehetnek problémák, mert könnyebben pattan meg a kerék emiatt.
    Mennék én is ha 2 hét múlva mennél. :)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák